Evenimentul Zilei > Justitie > SEXGATE la VÎRF! Imaginile care îl pot DISTRUGE pe Episcopul Hușilor
SEXGATE la VÎRF! Imaginile care îl pot DISTRUGE pe Episcopul Hușilor

SEXGATE la VÎRF! Imaginile care îl pot DISTRUGE pe Episcopul Hușilor

SEXGATE. Un dosar făcut de procurorii DNA pentru șantaj poate să genereze cel mai mare cutremur din Biserica Ortodoxă Română.

Trei preoți din județul Vaslui au fost trimiși în judecată după ce Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, a reclamat faptul că este șantajat. Obiectul dosarului îl face un filmuleț detaliat și care conține scene incendiare cu înaltul prelat făcînd sex oral altui bărbat.

Procurorii DNA de la Iași au finalizat în timp record ancheta și prin urmare, Sebastian Cristi Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui şi Răzvan Mihail Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, au fost trimişi în judecată, în stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

Problema celor trei șantajiști pare să fi fost rezolvată, însă nu și cea a filmulețului, care, dacă își va confirma veridicitatea și va ajunge la îndemîna cetățenilor, urmează să zguduie, încă o dată, Biserica Ortodoxă Română, anunță Adevărul.

Deși pînă în acest moment se știe doar că filmulețul are 22 de minute și îl surprinde pe Preasfințitul Corneliu în tandrețuri cu alt bărbat, fără ca autoritățile să confirme veridicitatea filmării, cîteva rînduri din rechizitoriul DNA poate face lumină în privința vinovăției sau nu a preotului.  ”Este de precizat faptul că atât persoana vătămată cât şi martorii au menţionat faptul că ameninţările proferate de către inculpatul Jitaru Cristi Sebastian, pe de o parte, cât şi de către inculpaţii Damian Gheorghe şi Bumbu Răzvan Mihail,  pe de altă parte au creat o stare de presiune morală evidentă asupra persoanei vătămate Onilă Corneliu, martorii (Bodnar Silvestru, Rariţă Giani – Paul, Tudorică Marin, şi Gubernat Cosmin n.r)  percepându-l marcat de iminenta lezare a imaginii sale publice dar mai ales de lezarea imaginii Bisericii Ortodoxe Române”, menţionează procurorii DNA  care au observant starea de surescitare a Preasfințitului Corneliu.

Conform informațiilor obținute de procurori, filmulețul are o istorie lungă și a reprezentat o sursă video pentru toți preoții din Vaslui care au dorit să vadă imaginile. Mai mult, situația de față nu a fost singura în care Episcopul Hușilor ar fi fost șantajat.

Deși nu se vede clar dacă este Episcopul Hușilor, fizionomia din filmuleț este izbitor de asemănătoare cu a acestuia. Timp de 22 de minute, cei doi bărbați din imagini, îmbrăcați în sutană, apar în ipostaze intime: se îmbrățișează, se sărută și își fac sex oral. 

În urma reţinerii celor trei preoţi, Episcopia Huşilor a emis un comunicat  în care se vorbeşte despre dragoste părintească şi rugăciune.

”Episcopia Huşilor aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că a luat act cu profundă îngrijorare şi regret de situaţia creată de susnumiţii, nădăjduind totodată că instituţiile abilitate ale statului vor clarifica această speţă, urmând ca după pronunţarea finală a acestora, să fie hotărâte şi măsuri canonico-disciplinare potrivit Regulamentului autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române. Îndemnăm cu dragoste părintească pe toţi fiii duhovniceşti ai Eparhiei Huşilor şi ai Bisericii Ortodoxe Române să sporească lucrarea rugăciunii şi a faptelor bune, cerându-le iertare pentru tulburarea creată şi asigurându-i că aceste incidente sunt tratate cu maximă responsabilitate pastorală, pentru o activitate transparentă şi în conformitate cu crezul creştin”, se arată în comunicatul Episcopiei Huşilor. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: