Evenimentul Zilei > Actualitate > „Sex, Droguri şi Înot”. SCANDAL pe proporții în lumea sportului francez
„Sex, Droguri şi Înot”. SCANDAL pe proporții în lumea sportului francez

„Sex, Droguri şi Înot”. SCANDAL pe proporții în lumea sportului francez

Amaury Leveaux, cvadruplu melaiat olimpic la înot, a dezvăluit în cartea sa autobiografică „Sex, Droguri şi Înot” că înotătorii din Franța consumă desori cocaină.

„Unii dintre noi nu se opreau la o liniuţă, ci era doar drumul pe care mergeau cu viteză mare, viteză pe care doar cocaina ţi-o dă”, a scris fostul sportiv. De asemenea, Leveaux a mărturist că a încercat și el acest drog în mai multe rânduri, și că are un efect dopant, nicidecum relaxant: „Cocaina îţi dă sentimentul de invincibilitate şi îţi elimină oboseala, te face să îţi forţezi limitele şi te transformă într-un luptător pregătit pentru orice”.

Francezul a declarat că pe parcursul Jocurilor Olimpice un antrenor a venit în camera sportivilor și i-a avertizat că în acea zi se vor face teste antidoping. „El (n.r.-antrenorul) a menţionat în mod deosebit cocaina, ca să o evităm. Mi s-a părut ciudat acest lucru”, spune Leveaux, care a câştigat aurul la Londra, cu ştafeta 4x100m, la stilul liber.

Amaury Leveaux s-a retras din sportul de performanță în decembrie 2013 și are patru medalii olimpice: aur la Londra 2012 cu ştafeta 4×100 m liber şi trei de argint la 4×200 m liber (Londra), 50 m liber (2008) şi 4×100 m liber (2008).Mai mult, francezul deţine recordul la 100 metri liber, în bazin scurt.
Reacția Federației Franceze de Natație nu a întârziat să apară și au făcut afirmații dure la adresa fostului înotător. „Toată lumea este dezgustată de atitudinea lui.  Vă asigur că dacă îşi va vinde cărţile, cu aceste lucruri pe care le spune, va plăti pentru asta . Nu vrem să punem presiune pe el, dar a depăşit măsura şi trebuie să plătească pentru asta", a spus Lucien Gastaldello, vicepreşedintele FFN, în săptămânalul francez  „Le Journal du Dimanche”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: