Evenimentul Zilei > International > Serviciile secrete americane sunt convinse că Virusul a scăpat din Laboratorul de la Wuhan
Serviciile secrete americane sunt convinse că Virusul a scăpat din Laboratorul de la Wuhan

Serviciile secrete americane sunt convinse că Virusul a scăpat din Laboratorul de la Wuhan

Opinia majoritară în rândul serviciilor de informații americane este că virusul SARS-CoV-2 este natural și a scăpat accidental dintr-un laborator din Wuhan.

Această informație a fost dată de un important oficial al comunității de informații din Statele Unite publicației Daily Caller.

Deși nu toate cele 17 agenții care fac parte din comunitatea de informații a SUA sunt total de acord cu ideea că noul coronavirus a apărut printr-o scăpare accidentală din laborator, cea mai mare parte a lor cred acest lucru, a spus oficialul citat, care a adăugat că restul nu exclud total această ipoteză.

Pe de altă parte, opinia unanimă a comunității de informații a SUA este că virusul NU este rezultatul unui act intenționat, a afirmat oficialul.

Informațiile confirmă ceea ce relatase sâmbătă și ziaristul acreditat la Casa Albă al Fox News, John Roberts, și declarase public și președintele Donald Trump.

Roberts cita un înalt funcționar din serviciile secrete, relatând că „există un acord între majoritatea celor 17 agenții de informații potrivit căruia coronavirusul provenea din laboratorul din Wuhan. Sursa a subliniat că eliberarea (virusului) ar fi fost o greșeală și nu ar fi existat intenție.”

Și Roberts adăuga:

„Mai multe surse afirmă că cele 17 agenții de informații nu sunt toate de acord că laboratorul este sursa virusului, deoarece nu există o dovadă elocventă definitivă. Dar convingerea aceasta este categorică în 70-75% dintre agenții.”

Biroul Directorului Informațiilor Naționale a confirmat joi într-un comunicat că comunitatea de informații investighează „cu rigurozitate” pentru a afla dacă virusul este rezultatul unei scăpări din laborator, precizând în același timp că acesta „nu este de origine umană sau modificat genetic”.

Trump a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că a văzut informații care arată cu o mare acuratețe că virusul provinde la Laboratorul de Virologie din Wuhan.

„Ați văzut ceva în această etapă care să vă dea un grad mare de convingere că Institutul de Virologie din Wuhan este la originea virusului?”, l-a întrebat Roberts pe Trump joi.

„Da, am văzut”, a răspuns Trump. „Și cred că Organizației Mondiale a Sănătății ar trebui să-i fie rușine, deoarece a ajuns agenția de relații publice a Chinei.”

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: