Finala ediției precedente a turneului de Mare Șlem de la New York a avut parte de un episod care nu face deloc cinste tenisului.

În acel meci, Serena Williams vs. Naomi Osaka (scor 2-6, 4-6), tenismena americana a provocat un scandal monstru.

Serena l-a desființat pe arbitrul de scaun Carlos Ramos.

„Nu am trișat niciodată în viață”

Atunci, fostul lider WTA a avut cuvinte dure pentru arbitrul portughez. În setul al doilea a primit un avertisment din
partea acestuia, dupa ce a acuzat-o ca a primit indicații din partea antrenorului Patrick Mouratoglou, care i-ar fi facut semn sa urce mai mult la fileu.

„Eu nu trişez pentru a câştiga. Prefer să pierd. Poate nu ştii asta. Îmi datorezi scuze! Nu am trişat niciodată în viaţa mea”, i-a raspuns Serena lui Ramos.

Câteva game-uri mai târziu, după un nou avertisment, Williams şi-a făcut racheta praf. După meci, scandalul a luat amploare, iar Serena l-a acuzat pe arbitru de sexism, pe care l-a mai numit și hoț, și mincinos.

Ulterior, jucatoarea a fost amendata și cu 17.000 de dolari pentru cele petrecute.

De atunci, Carlos Ramos nu a mai arbitrat niciun meci de-al americancei. Acum, lusitanul a primit interdicția de nu arbitra niciun meci al surorilor Williams, la US Open, deși Carlos Ramos este deținator al Golden Badge-ului – cea mai înalta calificare în arbitrajul internațional.

WTA a susținut-o pe Serena, ITF i-a luat apărarea lui Ramos

Serena a fost susținuta în acest scandal de WTA, iar Ramos de ITF (Federația Internaționala de Tenis). Ca sa evite orice scandal între cele doua parți, acum, la US Open, United States Tennis Association (USTA), for care guverneaza
tenisul american, a ales calea de mijloc.

„Nu trebuie să ne îndreptăm în direcţia aceea. Sunt peste 900 de meciuri în trei săptămâni, multe partide pe care Carlos să le arbitreze. Vrem să ne concentrăm pe competiţie şi să mergem mai departe. Este o chestiune doar pentru 2019. Nu vrem să punem pe nimeni sub reflectoare. Nu este necesar”, a declarat Stacey Allaster, unul dintre sefii USTA.

Turneul de la New York se va disputa între 26 august și 7 septembrie și are premii în valoare de peste 27 de milioane de dolari.