Evenimentul Zilei > Justitie > Sentință NEMILOASĂ pentru Miuț, fostul șef de la Patrimoniu, în dosarul ”Heaven”
Sentință NEMILOASĂ pentru Miuț, fostul șef de la Patrimoniu, în dosarul ”Heaven”

Sentință NEMILOASĂ pentru Miuț, fostul șef de la Patrimoniu, în dosarul ”Heaven”

Fostul director al Direcției Patrimoniu din Primăria Timișoara, Nicușor Miuț, a fost condamnat, vineri, la închisoare cu executare, împreună cu alți funcționari publici din cadrul primăriei Timișoara în dosarul ”Heaven”.

Sentința a fost pronunțată la Tribunalul Timiș. Nicușor Miuț, fostul director al Direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei Timișoara în timpul mandatelor de primar ale lui Gheorghe Ciuhandu, a fost condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare și interzicerea dreptul de a ocupa o funcție publică timp de 3 ani după punerea în libertate. Odată cu el au primit condamnări și alți angajați ai municipalității. Marius Voicu a primit 3 ani de închisoare cu executare. Petru Opra și Octavian Roșca au primit fiecare câte 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, iar Florin Chirițescu 2 ani de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Timișoara.

Condamnarea vine în dosarul ”Heaven”. Clubul Heaven, al omului de afaceri timișorean Dorin Epure a exploatat ani de zile o suprafaţă de cinci ori mai mare decât cea care apărea în contractul semnat cu Primăria Timişoara pentru spaţiul din zona Stadionului “Dan Păltinişanu”. Prejudiciul adus Primăriei Timişoara stabilit de DNA pentru neplata chiriei pentru ăntregul teren ocupat este de 850.350 lei, adică peste 227.000 de euro.

Miuţ a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu în formă calificată alături de angajaţii muncipalităţii Petru Opra, Aurel Roşca Octavian, Valentin Marius Voicu şi Florin Chiriţescu. Concret, Miuţ şi subordonaţii lui au trucat licitaţia pentru baza sportivă folosită de Epure, în 2003. Mai mult, inițial, arată procurorii, închirierea terenului s-a făcut pe o perioadă scurtă de timp, la un preţ modic calculat de către inculpatul Petru Opra cu încălcarea normelor legale. Ulterior, contractul a fost prelungit, fără licitație, cinci ani. Pe cale de consecință, clubul lui Epure a utilizat o suprafaţă mai mare cu 12.168 mp decât cea menţionată în contract, fără a achita chiria aferentă acestei suprafeţe. 

În vederea recuperării prejudiciului, la cererea procurorilor anticorupție, s-a dispus și instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând celor cinci inculpaţi. ( Foto: Adrian Pîclișan)