Evenimentul Zilei > Justitie > Sentință cruntă pentru celebrul politician din România. A primit opt ani de închisoare
Sentință cruntă pentru celebrul politician din România. A primit opt ani de închisoare

Sentință cruntă pentru celebrul politician din România. A primit opt ani de închisoare

Lovitură cruntă pentru un fost deputat. După opt ani de procese, judecătorii au decis să îl condamne la 8 ani de închisoare.

Sentință grea pentru fostul deputat PDL Mihail Boldea! După opt ani de închisoare, judecătorii l-au condamnat la opt ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, favorizarea infractorului şi complicitate la săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, scrie Antena 3.

Opt ani de procese, opt ani de închisoare

Din 2012 datează dosarul în care este implicat fostul deputat PDL de Galaţi Mihail Boldea. Cazul a început de la o serie de percheziţii pe care procurorii le-au efectuat la mai multe adrese. În locațiile respective, aceștia au descoperit sume extrem de mari de bani şi acte ale unor imobile, despre care existau suspiciuni că au fost obţinute fraudulos de membrii unei grupări infracţionale.

CITEȘTE ȘI Nouă metodă de escrocherie în benzinăriile din România. Ce se întâmplă la casierii

Procurorii susțin că Mihail Boldea a fost cel care a creat acest grup infracțional, specializat în înşelaciuni imobiliare. Beneficiind de ajutor din partea mai multor funcționari și avocați, membrii grupării descopereau terenuri şi imobile aflate în proprietatea statului sau a unor persoane fizice şi, prin chichițe juridice, reușeau să și le însușească.

Judecătorii de la Curtea Supremă au respins, „ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi şi de inculpații Boldea Mihail, Boza Bogdan Alexandru, Petrea Elena, Tănase Petrică, Pohrib Eduard, Caranfil Costică, Vrânceanu Arthemis Cecilia şi Vrânceanu Tudorel, precum şi de părţile civile Toniţă Valentin Gelu şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi”, se arată pe portaul Curții Supreme.

CITEȘTE ȘI  Atenție, români! Ce se întâmplă cu salariul minim. Ce a propus Raluca Turcan

În urma procesului, inculpaţii vor trebui să despăgubească mai multe persoane, una dintre ele cu aproape 220.000 de euro.