Sentința care l-a enervat pe Raed Arafat. Nu poate dovedi că este șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Ce spun judecătorii

Sentința care l-a enervat pe Raed Arafat. Nu poate dovedi că este șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Ce spun judecătorii Sursa: EVZ

Într-un dosar de pe rolul Curții de Apel Alba Iulia a explodat o bombă care îl pune pe Raed Arafat, șeful DSU, într-o mare încurcătură. Marele strateg al situațiilor de urgență nu a putut demonstra în fața instanței de judecată că este numit legal în funcția de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

La Curtea de Apel Alba Iulia s-a judecat cererea unei avocate cu privire la anularea unor hotărâri de guvern care se referă la prelugirea stării de alertă, în cei doi ani de pandemie.

La acest proces, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a fost reprezentat de Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat.

În timpul procesului a explodat bomba legată de Raed Arafat, care nu a putut proba legal că este șeful DSU, așa cum rezultă din motivarea judecătorului Lucian Ioan Gherman.

Ne puteți urmări și pe Google News

Raed Arafat nu este șeful din acte al DSU

Magistratul a luat decizia de a admite o excepție ridicată în timp procesului, care se referă la lipsa calității de reprezentant al lui Raed Arafat. Cu alte cuvinte și mai pe românește, Raed Arafat nu a putut demonstra în fața instanței de judecată că a fost numit legal în funcția de șef al DSU. Acest lucru a fost stabilit și de judecătorul Gherman.

„Curtea constată că prin decizia primului ministru 20/2014, invocată, s-a făcut dovada că dl. doctor Raed Arafat deține doar calitatea de secretar de stat în cadrul MAI, fără ca la dosar să existe un act administrativ care să formalizeze punerea în executare a prevederile art. 1, alin. 2 din OUG 1/2014, respectiv prin care secretarul de stat din cadrul MAI să fie numit ca șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, având în vedere că deținerea calității de secretar de stat în cadrul MAI este o condiție necesară, dar nu și suficientă pentru a face dovada calității de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență”, se arată în sentința Curții de Apel Alba Iulia.

Arafat poate fi cercetat pentru falsuri

Judecătorul Gherman a admis excepția lipsei calității de reprezentant pentru DSU a lui Raed Arafat. În plus, au fost anulate toate documentele puse la dosar de DSU și semnate de Arafat. Asta înseamnă că în fața instanței, Raed Arafat nu este șeful legal al Departamentului pentru Situații de Urgență.

De aici se nasc alte posibile consecințe legale cu privire la semnăturile puse de Arafat pe documentele instituției. Discuția juridică poate fi extinsă asupra tuturor documnetelor DSU semnate de Arafat, inclusiv la licitații de zeci de milioane de euro, pentru achiziția de ambulanțe sau mașini de pompieri, ori pentru accesarea de fonduri europene.

Tocmai acest lucru, al semnăturilor false, face trimitere și încheierea de ședință a judecătorului Gherman, din procesul la Alba Iulia, din data de 28 martie 2022.

În timpul procesului, avocata care a cerut anularea deciziilor de prelungire a stării de alertă, a precizat că dorește să denunțe aceste falsuri la Parchetul General.

Judecătorul Gherman a acordat un nou termen de judecată pentru ca reclamanta să fie întrebată expres dacă își maimenține ideea de a denunța pentru fals, actele semnate de Raed Arafat.

Cum se apără Arafat

Potrivit luju.ro, Raed Arafat a prezentat în propria apărărare o ordonanță de guvern care a fost emisă de Guvernul Ponta, dar care nu a fost publicată niciodată în Monitorul Oficial.

Potrivit Consitituției României, orice acest normativ, fie lege, fie ordonanță de guvern, intră în vigoare doar de la momentul publicării în Monitorul Oficial al României.