Evenimentul Zilei > Actualitate > SENTINȚA care-i năruie cariera. Firicel a fost DAT AFARĂ din CREDIDAM
SENTINȚA care-i năruie cariera. Firicel a fost DAT AFARĂ din CREDIDAM

SENTINȚA care-i năruie cariera. Firicel a fost DAT AFARĂ din CREDIDAM

Îndrăgitul actor Cuzin Toma, sau mai bine-zis, Firicel din serialul tv „Las Fierbinți” a fost exclus din asociația CREDIDAM. Scandalul a pornit de la faptul că a vrut să afle de unde provin sumele încasate de la Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) şi care este formula de calcul după care reies aceste sume datorate artiştilor. Recent, Tribunalul București a dat o sentință judecătorească în acest sens care oficializează excluderea definitivă a actorului din această asociație

 „Tribunalul Bucuresti a respins definitiv apelul formulat de Cuzin Toma. Pe cale de consecinta, instantele de judecata (Judecatoria sectorului 1 si ulterior Tribunalul Bucuresti) au mentinut decizia Consiliului Director al CREDIDAM prin care domnul Cuzin Toma a fost exclus din asociatia CREDIDAM”, se arata pe site-ul asociatiei, potrivit www.wowbiz.ro

Informatia apare pe site-ul Centrului Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti, care a si publicat hotararea Tribunalului Bucuresti.

CREDIDAM este o asociaţie non-profit, înfiinţată în 1996. Scopul ei este de a colecta şi repartiza banii cuveniţi artiştilor interpreţi români şi străini, bani proveniţi din difuzarea înregistrărilor comerciale, între alţii, de posturile TV şi radio, operatorii de cablu, cinematografe, hoteluri, restaurante şi organizatori de evenimente.

Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM), susţinecă actorul nu mai este membru al asociaţiei din septembrie 2015, fiind exclus din cauza comportamentul agresiv, injuriilor, ameninţărilor şi acuzaţiilor false la adresa asociaţiei.