Voicu, audiat, marţi, de senatori

Voicu, audiat, marţi, de senatori

Cătălin Voicu, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, va fi audiat marţi de senatorii jurişti, anunţă preşedintele Comisiei parlamentare, Toni Greblă.

Senatorii din Comisia juridică au studiat în şedinţa de astăzi dosarul lui Cătălin Voicu, cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri. În urma solicitării procurorilor anticorupţie, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a trimis Senatului cererea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului PSD. 11 volume de documente, un referat al procurorilor şi cererea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului PSD Cătălin Voicu. Toate acestea vor fi analizate în şedinţa Comisiei juridice, care a început la ora 9.00. Până la ora 10.30, potrivit Mediafax, erau prezenţi patru senatori: preşedintele comisiei, Toni Greblă (PSD), vicepreşedintele Iulian Urban (PDL), Adrian Ţuţuianu (PSD) şi Cristinel Bâgiu (PNL). Greblă a precizat că astăzi nu este necesar cvorum, deoarece nu se va lua nici o decizie.

Verdictul, cel târziu săptămâna viitoare

Toate documentele vor fi analizatre de senatori cu uşile închise, presa neavând acces. Comisia juridică a Senatului ar urma să se pronunţe cel mai târziu luni asupra cererii ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, de încuviinţare a arestării senatorului PSD Cătălin Voicu, după cum declara, ieri, senatorul Toni Greblă. După ce Comisia va finaliza raportul, acesta va ajunge în plenul Senatului, acolo unde parlamentarii dau votul final pentru cererea de arestare a lui Voicu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să sesizeze Parlamentul în vederea încuviinţării arestării senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Documentele şi cererea de încuviinţare au fost trimise de Predoiu la Senat pe 10 martie.

Potrivit Constituţiei, deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Conform Regulamentului Senatului, cererea de arestare a unui senator se adresează de către ministrul Justiţiei preşedintelui Senatului, acesta o aduce la cunoştinţă în şedinţă publică, după care o trimite Comisiei juridice, raportul comisiei fiind trimis de BP plenului, care hotărăşte cu votul secret al majorităţii senatorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News