O plângere penală a fost înregistrată la Secția privind investigarea magistraților de la București pe numele comisarilor europeni Frans Timmermans și Vera Jourova. Plângerea a fost depusă de Lumea Justiției (luju.ro) și a fost înregistrată de procurorul Adina Florea. 

Comisia Europeană a reacționat la această plângere. Oficialii europeni pot fi anchetați doar de către Curtea Europeană de Justiție a Uniunii Europene, iar autoritățile române nu au niciun fel de jurisdicție. 

„Eu dezavuez. Vă spun de la bun început: nu sunt de acord cu chestiunea. Adică, eu, unul, nu aș face, nu agreez o plângere penală”, a declarat la Digi24 senatorul ALDE Ion Popa. 

„Dar vreau să atrag atenția asupra unui limbaj dublu, în sensul că atunci când un cetățean român a făcut o plângere penală primului-ministru, aceiași care atacă acum pe cel care a făcut plângerea și pe cei care anchetează această plângere susțineau la vremea respectivă că e foarte bine că s-a făcut această plângere împotriva premierului și că organele de anchetă trebuie să se aplece serios asupra acelei plângeri”, a adăugat senatorul. 

„Chestiunile sunt cam la fel, sunt lucruri pe care odată ce le faci, ele sunt permise și altora și e proverbul românesc ce ție nu-ți place altuia nu-i face”, a spus Ion Popa.