Semnul de circulație care îi pune chiar și pe șoferii experimentați în dificultate. Ce înseamnă, de fapt, indicatorul rutier
- Andra Puiu
- 19 decembrie 2022, 06:34
Mulți dintre șoferii din România nu știu ce înseamnă anumite semne de circulație. Chiar și unii dintre cei mai experimentați conducători auto sunt puși în dificultate când văd acest indicator rutier.
Semnul de circulație care are în interior un octagon roșu și o săgeată neagră nu este foarte cunoscut în rândul șoferilor. Conducătorii auto ar trebui să le cunoacă pe toate, inclusiv pe acesta. Indicatorul rutier menționat avertizează şoferii ca în faţă există un semn de stop şi că vor trebui să încetinească din timp pentru a putea opri regulamentar.
În acest fel se pot evita accidentele cauzate de opririle bruşte. Este important ca acest semn de circulație să nu fie confundat cu cel care este în formă de triunghi cu bulină roșie. Și acest indicator îi pune pe conducătorii auto în dificultate deoarece nu este foarte des întâlnit.
Ce înseamnă semnul în formă de triunghi roșu cu bulină neagră
Semnul de circulație cu triunghi roșu și bulină neagră îi avertizează pe șoferi că urmează o zonă cu risc ridicat de accident. Acest indicator apare, de cele mai multe ori, în intersecțiile și drumurile fără vizibilitate, mai precis în locurile unde s-au produs, de-a lungul timpului, foarte multe accidente. Doar în București există peste 33 de zone în care acest semn a fost amplasat pentru că aveau loc destul de multe accidente.
De asemenea, indicatorul se regăsește și în intersecția în care a murit artistul Teo Peter, mai exact între strada Polonă și Dacia. Ulterior, semnul a fost amplasat și în alte orașe din țară. Triunghiul roșu cu bulină neagră a apărut și pe Dealul Feleacului din Cluj. Nouă oameni au murit și 10 au fost răniți în accidentele care au avut loc în acea zonă.
Acest indicator cu bulină neagră a fost amplasat în tot mai multe țări din Europa. Semnul este însoțit , în unele state, de un panou pe care scrie „accident black spot”. Așadar, șoferii sunt avertizați că pe un sector de un kilometru din acea zonă au fost înregistrate, în ultimii cinci, ani cel puțin 10 accidente grave care s-au soldat cu tot atâtea persoane rănite sau decedate, informează Impact.ro.