Evenimentul Zilei > International > Un nou caz Teo Peter! Soția unui diplomat al SUA, căutată de Interpol
Un nou caz Teo Peter! Soția unui diplomat al SUA, căutată de Interpol

Un nou caz Teo Peter! Soția unui diplomat al SUA, căutată de Interpol

Interpol publicat luni o notificare roșie cerând arestarea americanei Anne Sacoolas, acuzată în Marea Britanie că i-a provocat moartea unui tânăr de 19 ani, în urma unui accident de mașină.

Anne Sacoolas (42 de ani) este soția unui diplomat, funcționar al serviciilor de americane de informații, care lucra într-o bază militară americană din centrul Angliei.

La 27 august, pretinzând că a condus pe partea dreaptă a șoselei, nefiind obișnuită cu circulația în Marea Britanie, care se face pe partea stângă, a lovit motocicleta condusă de Harry Dunn, un tânăr de numai 19 ani, în Northamptonshire, la aproximativ 85 de mile nord-vest de Londra.

Harry Dunn a decedat ca urmare a rănilor suferite. Admițând că a condus pe sensul greșit, Anne Sacoolas a revendicat imunitatea diplomatică și s-a întors în Statele Unite, la 15 septembrie, cazul declanșând o polemică nu numai în Marea Britanie dar și la nivel internațional, scrie FR 24news.

Sacoolas a fost inculpată în decembrie pentru că a cauzat moartea lui Dunn pentru conducere periculoasă a unui autovehicul.

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a respins o cerere de extrădare britanică, în ianuarie, afirmând că este „inadecvată și ar constitui un abuz”.

„Decizia secretarului Pompeo în această privință a fost definitivă”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat Fox News, luni seara.

„Dacă Statele Unite ar fi accedat la cererea de extrădare a Regatului Unit, aceasta ar fi făcut din invocarea imunității diplomatice o nulitate practică și ar fi creat un precedent extrem de tulburător”.

Potrivit Interpol, Anne Sacoolas este „căutată la nivel internațional” și, dacă va părăsi teritoriul Statele Unite, mandatul de arestare va intra în vigoare.

Foto: Facebook/fr24news.com