Apar primele SEMNE ale CRIZEI. Economia unei SUPERPUTERI a LUMII aproape de COLAPS

Apar primele SEMNE ale CRIZEI. Economia unei SUPERPUTERI a LUMII aproape de COLAPS

Creşterea PIB-ului Germaniei va fi probabil mai lentă în trimestrul trei din 2018 pe fondul reducerii producţiei auto, în urma implementării noilor proceduri mai stricte de testare a poluării a estimat luni Ministerul Economiei.

„Deoarece înmatriculările auto vor creşte gradual, avansul economiei va accelera probabil în trimestrul patru din acest an”, se arată în raportul lunar al instituţiei.

Toţi producătorii trebuie să îşi testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă, noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

Vânzările de autoturisme în Germania au scăzut cu 30% în septembrie, la 200.134 unităţi, arată datele Autorităţii Federale din domeniul Transporturilor (KBA). Analiştii avertizează că tendinţa va continua, deoarece noile proceduri mai stricte de testare a poluării afectează vânzările auto. În primele nouă luni din acest an, vânzările de autoturisme noi pe cea mai mare piaţă auto din Europa au crescut cu 2,4%, la 2,67 milioane de unităţi,

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul Economiei, Peter Altmaier, previziona săptămâna trecută că PIB-ul Germaniei pierde din avânt deoarece sporirea tensiunilor comerciale pe plan extern şi lipsa de personal calificat pe plan intern limitează perspectivele de creştere ale celei mai mari economii europene.

Prezentând estimările Guvernului revizuite în scădere, oficialul a declarat că PIB-ul Germaniei ar urma să înregistreze, atât în acest an, cât şi în următorii doi ani, un avans de 1,8% (faţă de prognoza precedentă de 2,3% în 2018 şi 2,1% în 2019).

În 2017, economia germană a urcat cu 2,5%.

Cererea internă va continua să sprijine expansiunea PIB-ului în 2018 şi în 2019, alături de rata scăzută record a şomajului şi creşterea salariilor. În 2019, va fi al zecelea an consecutiv de creştere a PIB-ului Germaniei, contribuind la cea mai îndelungată fază de creştere economică din 1966.

Majorarea importurilor va ajuta la reducerea deficitului de cont curent la 7,1% din PIB în 2019 şi la 6,7% din PIB în 2020.

Perspectivele economice sunt afectate de tendinţele protecţioniste şi de disputele comerciale internaţionale. Economia ar înregistra un ritm mai rapid de creştere dacă firmele ar găsi mai rapid muncitori calificaţi, a explicat Altmaier, potrivit Agerpres.