Semnalele care declanșează alarma. La ce trebuie să fii atent atunci când te confrunți cu anxietatea

Semnalele care declanșează alarma. La ce trebuie să fii atent atunci când te confrunți cu anxietatea Sursa: Arhiva EvZ

Cei care se confruntă cu anxietatea cunosc foarte bine simptomele cu care se confruntă. Kamran Bed, un medic calificat în sănătate mintală, a expus care sunt simptomele fizice ale anxietății și de ce nu trebuie ignorate niciodată.

Când o situație vă face să vă simțiți anxios, destul de des corpul poate intra în „modul de înghețare”. „Când se întâmplă acest lucru, umerii se pot ridica, mușchii feței și fălcile se pot strânge și uneori te poți simți rigid și blocat”, explică Kamran.

„Unii oameni se pot simți brusc încordați, picioarele lor se pot simți ca niște ancore grele și poate părea copleșitor să-și miște corpul.” Nu este sănătos ca organismul să rămână în această stare fizică pentru mult timp. „Poate fi foarte obositor și te limitează de la activitatea de zi cu zi în care anxietatea te face să te simți epuizat și obosit”, explică el.

Reacțiile organismului

Anxietatea poate face o persoană să simtă că spațiul în care se află se învârte.„Acest lucru poate crește anxietatea”, avertizează Kamran. „Ancorarea fizică” prin concentrarea mentală asupra picioarelor poate ajuta o persoană să se simtă mai sigură pe ea”, spune Kamran.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unor oameni le este greu să respire atunci când sunt anxioși - respirația lor poate deveni scurtă și rapidă. „Acest lucru nu trebuie ignorat, deoarece nu este bun pentru organism, deoarece ați putea ajunge la hiperventilație, ceea ce ar putea duce la un atac de panică”, explică Kamran. Cheia pentru a îmbunătăți modul în care vă simțiți este să „respirați constant”.

Dificultăți la adormire

Transpirația necontrolată este o reacție normală la anxietate sau stres. Indiferent dacă este vorba despre palme, axile sau frunte transpirată, totul este jenant. „Transpirațiile nu trebuie ignorate, deoarece sunt un semn clar că acel corp trece în modul de luptă”, spune expertul. „Cheia este să rămâi calm, mai ales cu gândurile tale. Folosirea vocii tale interioare pentru a te liniști poate ajuta la reducerea anxietății și a transpirațiilor corporale, la fel ca meditația sau atenția.”

O minte anxioasă poate face din procesul de adormire un coșmar. Kamran a spus că dacă este ignorată, această dificultate de a dormi poate deveni un model obișnuit. „Pe o perioadă lungă de timp, lipsa somnului din cauza anxietății poate provoca o lipsă de concentrare, oboseală și chiar probleme digestive”, spune el, potrivit The Sun.