Evenimentul Zilei > Actualitate > Starea națiunii cu Victor Pițurcă
Starea națiunii cu Victor Pițurcă

Starea națiunii cu Victor Pițurcă

Selecționerul Victor Pițurcă a apărut miercuri seară la Dolce Sport și, pentru prima oară în 2012, a avut chef de vorbă. Pițurcă a dezvăluit faptul că naționala e mai ofensivă ca oricând, a vorbit despre Mutu și a explicat de ce nu a mai fost convocat Răzvan Raț.

Selecționerul Victor Pițurcă zice că naționala, cu el pe bancă, va juca din ce în ce mai ofensiv.
"De la meciul cu Belgia am imprimat echipei un stil mai ofensiv, deși nici înainte nu le ceream jucătorilor să nu joace când intram în posesie. Acum joc cu doi mijlocași centrali, din care unul are libertatea să plece.
Acum trebuie să avem cel puțin trei oameni în careul advers la fiecare acțiune ofensivă", și-a explicat noua filozofie Pițurcă.
"Mutu ar trebui să joace la o echipă mare"

Selecționerul i-a luat apărarea lui Mutu, care nu mai joacă nimic la Cesena în ultima vreme. Pițurcă nu poate uita că, indiferent de forma la echipa de club, Mutu "l-a scos" din multe situații neplăcute.
"În ultimul timp nu a dat randamentul cu care ne-a obişnuit, nu a marcat, dar s-a străduit să joacee. Înţelege şi el că e într-un moment mai delicat al carierei, nu-i merge jocul la echipa sa.
Normal ar fi ca ultimii ani să-i joace la o echipă mare, depinde numai de el. "O să iasă din această situaţie muncind mai mult, antrenându-se mai bine", a spus Pițurcă.
"Nu am fost mulțumit de Raț"

Selecționerul nu l-a uitat nici pe Răzvan Raț, pe care nu l-a mai convocat la ultima acțiune a naționalei.

"Cu Raț nu e nici un fel de problemă. Nu mă interesează dacă e supărat Raț, el trebuie să fie supărat pe el și trebuie să facă totul pentru a veni la echipa națională.
Nu am fost mulțumit de evoluțiile lui din ultimele meciuri, mai ales din cel cu Belarus.

I-am atras atenția că mai sunt câteva minute și să stea la locul lui, n-a făcut lucrul ăsta și am primit golul, nu a putut să mai reacționeze", a spus Pițurcă la Dolce Sport.

Selecționerul le-a cerut și celorlalți jucători importanți ai naționalei să lupte pentru a fi titular la cluburi: "Şi Torje, și Marica sunt jucători importanți și îmi doresc să joace. Și Pantilimon aș vrea să joace"

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: