Evenimentul Zilei > Economie > Şeicul Dubai-ului taie în carne vie. Scrisoarea care trebuie respectată în următorii 50 de ani
Şeicul Dubai-ului taie în carne vie. Scrisoarea care trebuie respectată în următorii 50 de ani

Şeicul Dubai-ului taie în carne vie. Scrisoarea care trebuie respectată în următorii 50 de ani

Șeicul Mohammed bin Rashid, vicepreședinte, prim-ministru și conducătorul din Dubai a publicat, sâmbătă, o scrisoare în care și-a prezentat direcția pe care Capitala Emiratelor o va urma în 2020.

În epistola şeicului sunt prezentate 12 principii cheie pe care Dubai-ul trebuie să le urmeze cu strictețe, pentru a rămâne pe același trend ascendent a emiratului în anii următori și să consolideze transformarea sa.

De asemenea, şeicul a trasat şi o serie de priorităţi, printre care tragerea la răspundere a funcționarilor de rang înalt pentru a-și da seama de performanța lor și de a face eforturi pentru o mai bună guvernare și servicii eficiente.

În plus, Șeicul Mohammed a mai anunțat și lansarea Consiliului Dubai pentru atingerea acestor obiective în șase sectoare: economie, servicii pentru cetățeni, dezvoltare guvernamentală, infrastructură, justiție și securitate, sănătate și educație.

Potrivit şeicului, Consiliul va fi condus de șeicul Mohammed, împreună cu cei doi fii ai săi șeicul Hamdan bin Mohammed, prințul coroanei din Dubai și șeicul Maktoum bin Mohammed, conducătorul adjunct al Dubai-ului.

Acest model de distribuire a puterii reprezintă o oportunitate în plus pentru cei doi tineri lideri de a învăța cum se conduce schimbarea în emirat.

Cei doi fii ai şeicului vor avea oportunitatea, prin măsurile luate de tatăl lor,  de a lua decizii importante și le va permite să își spună punctul de vedere, contribuind cu idei noi și creative, beneficiind totodată și de supravegherea și experiența șeicului Mohammed.

Prin această directivă şefii departamentului guvernamental vor fi obligați să semneze un angajament pentru îmbunătățirea serviciilor oferite.

La finalul celor doi ani, cei care nu au reușit să își ducă până la capăt promisiunile vor fi eliberați din funcție. În plus, funcționarii de rang înalt vor fi nevoiți să își demonstreze angajamentul prin acțiuni și rezultate tangibile.

Acesta nu este primul demers prin care șeicul Mohammed încearcă să recompenseze munca grea și să mustre neglijența în efortul de a promova meritocrația în Emiratele Unite.

În luna septembrie a anului 2019, conducătorul Dubai-ului a anunțat primele și ultimele cinci centre de servicii guvernamentale ale națiunii, pe baza unei alte directive pe care a emis-o în luna iunie.

După acele măsuri, managerii echipelor care au înregistra performanţe au fost recompensaţi primind un bonus salarial de două luni. Cei care nu au reuşit să obţină rezultate bune au fost concediați, potrivit editiadedimineata.ro