"Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese în materie administrativă în cazul lui Miculescu Ovidiu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, şi Demeter Andras Istvan, fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, întrucât, în calitatea lor de Preşedinte – Director general al SRR, şi-au semnat propriul ordin de numire în funcţia de coordonator instituţional în cadrul unui proiect derulat de SRR şi finanţat din fonduri europene", se arată într-un comunicat remis de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Referitor la Miculescu, ANI precizează că acesta, în calitatea sa de preşedinte-director general al SRR, a semnat propriul ordin de numire în funcţia de coordonator instituţional în cadrul Proiectului POSDRU/62/S/31209 "ACCES – Formarea profesională continuă, calificare / recalificare – Garanţia succesului pe piaţa muncii pentru angajaţi" (proiect finanţat din fonduri europene), începând cu 23 august 2012.

Venituri suplimenatre de 130.000 de lei

De asemenea, arată ANI, Demeter, în aceeaşi calitate, a semnat propriul ordin de numire în funcţia de coordonator instituţional în cadrul Proiectului POSDRU/62/S/31209 "ACCES – Formarea profesională continuă – calificare / recalificare – garanţia succesului pe piaţa muncii pentru angajaţi", începând cu 1 octombrie 2011. "În urma activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului, Demeter Andras Istvan a obţinut un venit brut aproximativ de 190.000 lei, iar Miculescu Ovidiu, un venit net în cuantum de 42.710 lei", se mai precizează în comunicat.

Interdicții nerespectate

ANI subliniază că membrilor consiliilor de administraţie şi ai comitetelor directoare ale Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune li se aplică regimul incompatibilităţilor pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat. Astfel,  Miculescu şi Demeter au încălcat dispoziţiile potrivit cărora "persoana care exercită funcţia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau funcţii asimilate acestora […] este obligată să nu emită un act administrativ […] care produce un folos material pentru sine […]". Actualul şi fostul preşedinte de la SRR au fost informaţi despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ei au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

În octombrie 2013, preşedintele-director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a fost găsit incompatibil de către ANI, după ce a ocupat simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SRR şi pe cea de manager în Societatea Română de Radiocomunicaţii, timp de doi ani.