Evenimentul Zilei > Justitie > Șeful și funcționarii de la Trezoreria Oravița, care FURAU diverse sume de bani, arestați pentru 30 de zile
Șeful și funcționarii de la Trezoreria Oravița, care FURAU diverse sume de bani, arestați pentru 30 de zile

Șeful și funcționarii de la Trezoreria Oravița, care FURAU diverse sume de bani, arestați pentru 30 de zile

Șefului Trezoreriei Oravița, Marcel Lida, casierul Ion Alfredo Chisăliţă și referentul pentru operațiunile de emitere /răscumpărare certificate de trezorerie, Maria Moşoarcă au fost arestați preventive, seara trecută, pentru 30 de zile.

Reținuți duminică, pentru 24 de ore, sub acuzația că ar fi răscumpărat fraudulos peste 100 de certificate de trezorerie producând un prejudiciu ce depăşeşte suma de 600.000 de lei, aceștia au fost prezentați, luni, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea Parchetului și a dispus arestarea inculpaților pe o perioada de 30 de zile.

Mai mult, instanța a admis și solicitarea prin care s-a pus sechestru pe averea lui Lida.

Ancheta a pornit de la Ion Alfredo Chisăliţă, casierul Trezoreriei Oraviţa care folosea banii din gestiune în interes personal, sprijinit de Mircea Boiangiu, informaticianul Trezoreriei. Chisăliță a fst prins în luna ianuarie, iar Boiangiu la câteva zile de la arestarea lui, s-a sinucis.

În perioada noiembrie 2014 – ianuarie 2015, Ion Alfredo Chisăliţă a sustras mai multe sume de bani din Trezoreria Oraviţa, înlocuind în topurile de câte o sută de bancnote de 200 de lei mai multe dintre acestea cu altele de 50 de lei, profitând de nuanţa  asemănătoare a acestora. ( Sursa foto: Express de Banat)