Şeful Renault: încă trei-patru ani de stagnare pentru piaţa auto europeană

Şeful Renault: încă trei-patru ani de stagnare pentru piaţa auto europeană

Carlos Ghosn, peşedintele alianţei Renault-Nissan, nu vede cu ochi buni evoluţia pieţei auto europene în următorii ani. Cel mai optimist scenariu luat în calcul de şeful conglomeratului care deţine şi Dacia descrie o "creştere zero" a vânzărilor în perioada imediat următoare.

Piaţa auto europeană mai are de aşteptat cel puţin trei-patru ani pentru a-şi reveni din declin, a comentat Carlos Ghosn, preşedintele alianţei Renault-Nissan, în timpul unei întâlniri cu presa, potrivit "Automotive News".

Ghosn nu vede cu ochi buni evoluţia pieţei auto europene în următorii ani, cel mai optimist scenariu luat în calcul de şeful conglomeratului care deţine şi Dacia fiind o "creştere zero" a vânzărilor în perioada imediat următoare.

Preşedintele Renault-Nissan a mai folosit întâlnirea cu jurnaliştii pentru a-şi plânge puţin de milă: "Am fost crucificat pentru poziţia de CEO al celor două companii. Nu-i doresc nimănui să treacă prin ceea ce am trecut eu în viaţa personală".

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit ultimelor date disponibile, Carlos Ghosn a câştigat în 2010 aproximativ 10,5 milioane de euro (în bani şi acţiuni). Un "pansament" la care au acces foarte puţini oameni care simt că serviciul le acaparează aproape întreaga existenţă.