În cadrul conferinţei de presă care a avut loc la Târgoviște, jurnaliştii i-au cerut lui Ţuţuianu să dea exemple de multinaţionale implicate în proteste

''Astăzi am avut trei oameni de la Dărmăneşti, care lucrează la Yazaki şi mi-au spus că dacă este nevoie vor veni şi dau şi declaraţii la instituţiile statului că au fost obligaţi să meargă la protest'', a declarat senatorul social-democrat. 

El s-a referit şi la declaraţiile anterioare făcute pe această temă, subliniind că ''nu este împotriva multinaţionalelor''. 

''Am avut anumite elemente care privesc firmele, am spus public. Unii m-au înjurat, au spus că sunt împotriva multinaţionalelor. Nu sunt deloc împotrivă'', a precizat Ţuţuianu. 

Senatorul PSD a mai făcut o referire la multinaţionale, vorbind despre impozitele plătite de aceste mari companii în comparaţie cu ce plătesc IMM-urile. 

''Sunt publice cifrele, multinaţionalele produc cam 80% din cifra de afaceri şi plătesc cam 3 miliarde de euro profit, ceilalţi, întreprinderi mici şi mijlocii produc 20% din cifra de afaceri şi plătesc 56 de miliarde de euro impozite'', a explicat Adrian Ţuţuianu. 

Citește și: Ce spune Mariana Gheorghe, şefa OMV Petrom, despre retorica privind MULTINAŢIONALELE

REACŢIA CORPORAȚIILOR după acuzaţiile privind implicarea în PROTESTE