Fondul Monetar Internațional anunță că economia mondială este deja în recesiune, iar piețele emergente au nevoie urgentă de o infuzie de capital. Kristalina Georgieva știe și ce sumă e nevoie pentru a depăși acest moment dificil – peste două mii de miliarde de dolari!

Într-o conferință de presă, șefa FMI a invitat statele emergente să se împrumute pentru a trece cu bine peste criza economică. 2,5 mii de miliarde de dolari, le-a stabilit factura Georgieva, citată de Economic Times.

Și, ca să fie mai convingătoare, directorul FMI a atras atenția că toate rezervele interne cumulate și eventualele împrumuturi de pe piețele locale nu vor fi suficiente pentru a acoperi nevoile oamenilor. Astel, rămâne o singură soluție – finanțări substanțiale, de la FMI sau de la alte instituții similare, ca Banca Mondială.

Nu în ultimul rând, Fondul Monetar Internațional trage cu ochiul și la ce se întâmplă în America. Dolarul a atins valori negative record, asta și ca urmare a deciziei Camerei Reprezentanților de a aproba mega-planul împotriva recesiunii gândit de Donald Trump și care presupune alocarea unui pachet de 2,2 mii de miliarde de dolari pentru ajutoare către firme și pentru persoane fizice.

Este de rău și pentru Statele Unite, a ținut să precizeze șefa FMI.