Dan Andronic a descoperit că, înainte de aflarea rezultatelor alegerilor din 2009, generalul Coldea și-ar fi înaintat demisia de la SRI, fiind aproape convins că Geoană va fi câștigător. Despre acest lucru ar fi știut Marian Vanghelie, un apropiat la acea vreme al generalului Iliescu și al senatorului Cătălin Voicu. 

La emisiunea de la România Tv, jurnalistul Dan Andronic l-a întrebat direct pe Vanghelie dacă confirmă intenția de demisie a lui Coldea, pe care ar fi cunoscut-o de la generalul Iliescu, însă fostul lider PSD s-a bâlbâit în explicații și nu a dat un răspuns tranșant.

Câteva ore mai târziu, la emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3, a intervenit telefonic generalul Dumitru Iliescu care a oferit explicații cu privire la episodul plecării lui Coldea de la șefia SRI în 2009. 

El a spus că nu este cel care a discutat cu generalul Coldea despre acest lucru, ci un profesor care ar fi dorit să se transfere la unitatea din Grădiștea. Acest profesor apelase la Dumitru Iliescu să-i pună o vorbă bună la Coldea, ca să-l trimită acolo, iar Coldea a purtat o discuție telefonică amiabilă cu profesorul. În cursul ei i-ar fi spus că, din cauză că alegerile vor fi pierdute de Băsescu în favoarea lui Geoană, vrea și el să-și ceară transferul tot la Grădiștea și că și-a pregătit în sensul acesta hârtiile.

Dumitru Iliescu a mai povestit că i-a spus profesorului că nu crede că e cazul să se sperie nici el, nici Coldea, că știe de mai mult timp – din 2008 – că se pregătește o fraudă electorală la alegerile prezidențiale din 2009 în defavoare PSD, implicit a lui Geoană.