Evenimentul Zilei > Social > Ședință a Comisiei de CANONIZARE a lui Arsenie Boca
Ședință a Comisiei de CANONIZARE a lui Arsenie Boca

Ședință a Comisiei de CANONIZARE a lui Arsenie Boca

La Prislop au avut loc luni, sub conducerea mitropolitului Laurențiu al Ardealului, lucrările comisiei teologice mitropolitane de canonizare a lui Arsenie Boca.

Comisia a fost împuternicită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să cerceteze viața, opera și activitatea misionară și duhovnicească a părintelui Arsenie Boca, pe care românii au început deja să-l numească Sfântul Ardealului.

Lucrările comisiei s-au concretizat într-o sistematizare teologico-științifică a scrierilor Părintelui Arsenie Boca, a documentelor de arhivă, precum și a diverselor publicații apărute de-a lungul timpului cu privire la viața și activitatea duhovnicului de la Mănăstirile Sâmbăta și Prislop, se arată într-un comunicat al biroului de presă al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Toate aceste elemente vor fi adunate într-un dosar care va fi înaintat Sfântului Sinod al BOR cu propunerea de canonizare a lui Arsenie Boca.

"În acest proces de canonizare e nevoie de răbdare şi de timp. Poate dura ani", declara acum un an purtătorul de cuvând al Patriarhiei, precizând că aceasta nu a primit nicio petiţie pentru canonizarea lui Arsenie Boca, dar că există o petiţie online în acest sens.