Evenimentul Zilei > Actualitate > Sectorul 4 intră în „renovare”. Se va demola totul! Alertă pentru cetățenii de la bloc
Sectorul 4 intră în „renovare”. Se va demola totul! Alertă pentru cetățenii de la bloc

Sectorul 4 intră în „renovare”. Se va demola totul! Alertă pentru cetățenii de la bloc

Anunțul cutremurător a fost făcut chiar de Daniel Băluță. Balcoanele improvizate în sectorul 4 vor dispărea complet!

Balcoanele improvizate din blocurile aflate în Sectorul 4 al Capitalei vor fi complet demolate după ce s-a stabilit că nu oferă suficientă siguranță și că pot cauza în orice moment o tragedie atât pentru cei ce locuiesc în apartamentul respectiv cât și pentru celelalte persoane ce ar putea fi implicate.

Cine a făcut anunțul?

Anunțul a fost făcut de primarul Daniel Băluță care a dezvăluit că decizia a fost luată deoarece construcțiile nu sunt legale, estetice și sigure. Edilul șef a mai spus că specialiștii caută soluții alternative.

Primarul Sectorului 4 al Bucureștiului, Daniel Băluță, a anunțat că balcoanele improvizate vor fi desființate. Edilul șef a explicat pe Facebook că astfel de construcții sunt periculoase și inestetice pentru locuitori și trecători. Primarul a mai spus că specialiștii caută soluții pentru înlocuirea balcoanelor improvizate cu construcții avizate de arhitecți.

Balcoanele improvizate sunt demolate!

„Spunem adio acestui gen de improvizații în Sectorul 4. Extrem de nesigure pentru cei care locuiesc în zonă, dar și inestetice pentru oricine trece pe acele străzi, construcțiile de acest fel vor fi dezafectate.

Nu lăsăm însă pe nimeni în urmă! În zone precum Aleea Nehoiu sau strada Coștila există familii cu câte 4-5 membrii, cu venituri reduse, care-și duc traiul în case nu mai mari de 20 de metri pătrați, aici incluzând și baia, și bucătăria.

Cred că înțelegem cu toții nevoia lor de a-și extinde spațiul de locuit, dar acest mod nu este nici legal și nici sigur.

De aceea, am găsit soluții pentru a înlocui aceste balcoane improvizate cu construcții avizate de arhitecți și care le vor oferi oamenilor atât plusul de spațiu atât de necesar dar care vor schimba și aspectul inestetic al cartierului”, a anunțat Daniel Băluță pe Facebook.

De obicei, balcoanele improvizate sunt realizate din materiale ușoare care nu oferă siguranță utilizatorilor în ceea ce privește rezistența la mișcare și la incendii, scrie Jurnalul.ro.