Evenimentul Zilei > Actualitate > Secție de vot atacată! Agresorul, împușcat. MAI, precizări despre incidentul din Prahova
Secție de vot atacată! Agresorul, împușcat. MAI, precizări despre incidentul din Prahova

Secție de vot atacată! Agresorul, împușcat. MAI, precizări despre incidentul din Prahova

Toți cei 8 agresori care au atacat secția de votare din comuna prahoveană Provița de Jos au fost identificați și sunt cercetați penal, a anunțat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI.

Ministrul de Interne Marcel Vela a cerut implicare maximă din partea celor peste 39 de mii de politișiti, jandarmi, polițiști de frontieră și alți angajați ai ministerului, precum și celor 20 de mii de oameni de ordine care răspund de secțiile de votare, a anunțat Monica Dajbog, duminică dimineața.

Ea a mai precizat că restul efectivelor asigură ordinea publică în țară, după ce 17 mii de angajați ai MAI au asigurat paza până la predarea către președinți a secțiiilor de vot.

Monica Dajbog a vorbit și despre incidentul cu focuti de armă de la Drăgăneasa, comuna Provița de Jos, unde mai mulți oameni beți au intrat în secție și l-au agresat pe polițistul de pază. Unul dintre agresori, cel mai violent, a fost împușcat în picior de polițist și, ulterior, a fost transportat la spital, sub pază.

Toți agresorii au fost identificați, iar în prezent sunt cercetați sub supravegherea unui procuror, care a deschis dosar penal pentru mai multe infracțiuni. Sunt cercetate în acest dosar, alături de agresorul rănit, alte 7 persoane.

Ce s-a întâmplat la Drăgăneasa

„Astăzi, 23.11.2019, în jurul orei 20:30, un grup de cinci persoane, aflate în stare de ebrietate, au intrat în curtea grădiniței din localitatea Drăgăneasa, județul Prahova, unde este amplasată secția de votare nr. 523 Drăgăneasa și unde sunt sigilate materiale electorale.

Aceștia au manifestat acte de violență, aruncând cu o sticlă de băuturi alcoolice în agentul șef principal de poliție aflat în serviciul de pază, unul dintre aceștia atacând fizic polițistul.

În urma altercației s-a folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale, agresorul fiind rănit în picior, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

Acțiunile violente au fost oprite, în sprijinul polițistului care și-a făcut datoria a intervenit și o grupă de intervenție din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Prahova pentru a proteja Secția de votare pe timpul nopții.

Precizăm că agresorii au fost identificați, iar cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina”, au transmis reprezentanții Poliției Prahova.