Evenimentul ZileiEVZ PlaySecretele lojei masonice din care a făcut parte Prințul Philip. Urmărește dezvăluirile pe EVZ PLAY

Secretele lojei masonice din care a făcut parte Prințul Philip. Urmărește dezvăluirile pe EVZ PLAY

VIDEO
Urmărește pe canalul nostru de Youtube sau pe FB o dezbatere despre legăturile Prințului Philip, duce de Edinburgh, și Francmasoneria engleză.
Invitatul lui Alecu Racoviceanu în studioul Evenimentului Istoric este profesor doctor Cătălin Turliuc, istoric de seamă, colaborator al revistei noastre.

Prințul Philip a fost inițiat în 1953, anul în care a devenit Prinț Consort, în Loja Navy nr. 2612. Gestul inițierii a avut o mare încărcătură simbolică.

Regele George al VI-lea, tatăl Reginei Elisabeta a fost inițiat, în 1919, în Loja Navy. A rămas maestru în acest atelier până în 1952, la moartea sa. În 1937, când a fost încoronat, George era Mare Maestru al Marii Loji a Scoției.

Ce secrete ascunde această inițiere și longeviva relație cu Ordinul? Care sunt legăturile caselor regale, inclusiv a României, cu Francmasoneria, într-o dezbatere destinsă despre unul dintre cele mai vânate mistere ale lumii.


Accesează: