SECRETELE DIN SPATELE SUCCESULUI DISNEY! Detalii dezvăluite despre noua producție, Zootropolis

SECRETELE DIN SPATELE SUCCESULUI DISNEY! Detalii dezvăluite despre noua producție, Zootropolis

În luna martie, în cinematografele din România, apare noua producție Disney, Zootropolis. Am aflat pentru voi câteva dintre secretele succesului oricărei producții Disney.

În cei 92 de ani de istorie, Walt Disney Animation Studios a creat o moştenire legendară de filme cu animale vorbitoare – de la „Steamboat Willie”, scurtmetrajul de debut al lui Mickey Mouse, la „Bambi”, „Dumbo”, „Cartea Junglei”, „Robin Hood” şi „Regele Leu”. Disney se întoarce în lumea animalelor cu cel de-al 55-lea film al studiourilor: „Zootropolis”. „Cu toţii am crescut urmărind extraordinarele filme Disney cu animale, cufundându-ne în acele lumi. Filmul meu preferat din copilărie a fost «Robin Hood» şi am vrut să onorăm acea moştenire, dar într-un abordare nouă şi diferită. Am început să ne întrebăm cum ar arăta o metropolă a mamiferelor dacă ar fi creată de animale. Iar această idee a fost extrem de interesantă pentru noi”, spune regizorul Byron Howard.

Referitor la noua producție, ZOOTROPOLIS, acțiunea se desfășoară  în metropola modernă a mamiferelor din Zootropolis,  un oraș ca nici un altul. Metropola este un loc unde animale din fiecare mediu trăiesc laolaltă – un loc unde, indiferent ce eşti, de la cel mai impunător elefant la cel mai mic şoricel, poţi deveni orice. Însă când ofiţerul începător Judy Hopkins (vocea lui Ginnifer Goodwin) ajunge în oraş, ea îşi dă seama că a fi primul iepuraş într-o echipă de poliţie formată din animale mari şi puternice nu e atât de uşor. Hotărâtă să-şi dovedească valoarea, ea profită de ocazia de a rezolva un caz, chiar dacă asta înseamnă să se asocieze cu vulpoiul şarlatan şi bun de gură Nick Wilde (vocea lui Jason Bateman), pentru a desluşi misterul.

SHAKIRA premiată pentru rolul din animație

Vedeta internaţională Shakira îşi împrumută vocea premiată cu Grammy lui Gazelle, cel mai mare star pop din Zootropolis. Shakira interpretează melodia originală a filmului, „Try Everything”, scrisă de artista Sia şi duoul de compozitori Stargate. „Gazelle întruchipează cu adevărat spiritul oraşului, unde oricine poate deveni orice. Mesajul ei este unul al speranţei, includerii, prieteniei şi camaraderiei”, spune regizorul Rich Moore. „Sunt recunoscătoare că am fost parte din acest proiect extraordinar. Filmul este minunat, amuzant, inteligent, antrenant şi îl lasă pe spectator cu un mesaj grozav şi o inimă plină de bucurie”, a declarat Shakira.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum sunt selectate vocile din România

În așteptarea avanpremierei producției în România, la un atelier de improvizație și mimă, Tilly Niculae, una dintre vocile selectate pentru dublarea personajelor din ZOOTROPOLIS, a mărturisit standardele înalte impuse pentru colaborarea cu Walt Disney Animation Studios  ,,Am fost uimită că vocea mea a ajuns la studiourile Disney în SUA pentru a primi accept. Se lucrează cu o rigurozitate deosebită, se respectă fiecare respirație, nu improvizezi deloc, mai mult nici nu cunoști toată povestea, toate aceste detalii țin de standardele impuse de Disney. Se lucrează foarte serios.".

O doză din comedia producției

Pentru a ilustra mai bine la ce să ne așteptăm de la producție, iată cum ar putea suna o știre scrisă în Evenimentul Zilei din Zootropolis.

 

Printre cei care dau vocile personajelor în varianta dublată a filmului se numără: Mihai Dobrovolschi (Nick Wilde), Tily Niculae (Bellwether / Talangă), Sânziana Tarţa (Judy Hopps), Mihai Barangă (Chief Bogo / Şeful Bogo), Andrei Huţuleac (Clawhauser / Gheruţă), Delia Nartea (Bonnie Hopps), Ion Grosu (Stu Hopps), Florian Ghimpu (Yax), Zoltan Butuc (Mayor Lionheart / Primarul Inimă-de-Leu), Lavinia Şandru (Gazelle)

Filmul „Zootropolis” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 4 martie 2016, fiind distribuit în format 3D, atât în varianta subtitrată, cât și în cea dublată.