Evenimentul Zilei > Actualitate > Se repetă cazul Alexandrei? „Sunt Luiza, ajutați-mă”. De data asta STS a localizat apelul
Se repetă cazul Alexandrei? „Sunt Luiza, ajutați-mă”. De data asta STS a localizat apelul

Se repetă cazul Alexandrei? „Sunt Luiza, ajutați-mă”. De data asta STS a localizat apelul

Un apel la 112 a pus în alertă poliţiştii din Botoşani. O fată a cerut ajutorul spunând la telefon doar „Sunt Luiza, ajutați-mă". Polițiștii au trecut, imediat, la acțiune, numai că scenariul a fost cu totul altul.

„Am fost sesizați prin serviciul 112 de către o persoană care ne-a sunat și ne-a spus: . Acesta a fost apelul și a închis. La reapelare a răspuns un copil și când am menționat că suntem Poliția, din nou s-a închis telefonul”, a declarat  cms. șef Eduard Ilașcu, inspector șef adjunct IPJ Botoșani.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a localizat apelul, iar echipajele de Poliție s-au deplasat către un loc de pe raza comunei Stăuceni.

Aici, poliţiştii au descoperit că două fete au pregătit dinainte o farsă. Cumpăraseră două cartele prepay pe care ulterior le-au folosit. După efectuarea apelului, fetele au scos cartelele din telefon pentru a nu fi localizate.

Poliţia a întocmit un dosar penal pe numele celor două fete.

„În continuare s-au desfășurat activități specifice, STS-ul ne-a îndrumat către o zonă într-adevăr corectă, dar pe o rază mai mare, s-au făcut cercetări, investigații, interceptări, localizări și tot ce implică această activitate și a fost găsită persoana. Erau de fapt două fete de 12 respectiv 10 ani”, a mai declarat Eduard Ilașcu.