Evenimentul Zilei > Politica > Se reîntorc la slujbele bine plătite de la Bruxelles! Se pare că este coadă la aeroport
Se reîntorc la slujbele bine plătite de la Bruxelles! Se pare că este coadă la aeroport

Se reîntorc la slujbele bine plătite de la Bruxelles! Se pare că este coadă la aeroport

Se reîntorc la slujbele bine plătite de la Bruxelles! Decât pe lei plătit mai bine pe mii de euro lunar! După anul petrecut la Guvern, mulţi dintre miniştrii tehnocraţi îşi reiau slujbele de la Bruxelles. Fostul premier Dacian Cioloş va rămâne însă la Bucureşti şi se va implica, în continuare, în viaţa publică. I se alătură doi dintre vechii colegi – Vlad Voiculescu și Dragoş Pîslaru. Alți doi foşti miniştri, Cristian Ghinea și Vlad Alexandrescu, au făcut deja pasul în politică şi sunt parlamentari ai USR.

Aşa cum am aflat deja, Dacian Cioloş nu se întoarce la Bruxelles după ce şi-a încheiat mandatul din fruntea Guvernului. Chiar dacă nu a reuşit să adune o majoritate pentru a rămâne premier, nu renunţă la proiectele sale.

„Intenţia mea e să rămân implicat în viața publică, să continui să promovez principiile şi valorile din Platforma România 100, în perioada următoare să creăm o structura asociativă, probabil, care să fie activă public şi care să promoveze în continuare valorile, principiile de acolo. Dacă o să consider că e util să mă înscriu în partid, o să văd, dacă nu, altă soluţie”, spunea recent fostul premier.

Din asociaţia lui Dacian Cioloş vor face parte şi Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, și Dragoş Pîslaru, fost ministru al Muncii. „Eu reconfirm faptul că mă voi implica în continuare în proiecte de schimbare a societăţii. Nu exclud nicio implicare politică în continuare, dar am nevoie mai întâi să mă odihnesc, mai întâi cu familia”, a spus Dragoș Pîslaru.

O pauză alături de familie plănuiește și fostul ministru de Finanțe. Va decide apoi dacă îşi va relua munca la Bruxelles. Înainte de a intra în echipa lui Dacian Cioloș, Anca Dragu a lucrat la Comisia Europeană, titrează napocanews.ro.

„Acum voi lua o pauză de câteva luni bune”, a spus fostul ministru.

La Bruxelles se vor întoarce, de altfel, mare parte dintre foștii miniștri tehnocrați. „Mă întorc înapoi la familie, la postul meu de la Comisia Europeană, deja astăzi plec către Bruxelles”, a spus Dragoș Tudorache, fost ministru de Interne.

„Mă întorc la Bruxelles, de pe 1 februarie îmi reiau slujba la Bruxelles”, a spus Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei.

Fostul ministru al Mediului, Cristiana Pașca Palmer, va prelua funcția de secretar executiv al Convenţiei ONU privind Diversitatea Biologică, începând din martie.