Se închide tot județul? Timișoara are o rată de infectare uriașă

Se închide tot județul? Timișoara are o rată de infectare uriașă

Timișoara a depășit, duminică, incidența de infectare 8 la mia de locuitori, conform situației cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile.

În județul Timiș sunt și alte localități care au incidență peste 7 sau 8 la mie. Timișoara a ajuns la o rată de infectare de 8,04.

În județ sunt și alte localități cu coeficient de infectare de peste 8, însă nu este vorba despre aglomerări urbane: Sânnicolau Mare -8,85; Becicherecu Mic -8,30; Birda – 9,00; Dumbrăvița – 11,48; Dudeștii Noi – 9,91; Bucovăț – 8,78; Fibiș – 9,19; Găvojdia -13,31; Giroc – 9,74; Moșnița Nouă-10,79; Ohaba Lungă – 7,02; Orțișoara – 8,21; Parța – 10,63; Sânmihaiu Român – 8,00; Șag – 9,63;

În județul Timiș sunt și alte localități cu incidență peste 7 la mie. Este vorba de Ciacova – 7,02; Boldur – 7,60; Chevereșu Mare -7,65; Dudeștii Vechi – 7,54; Ghiroda – 7,76; Remetea Mare -7,29; Sânandrei – 7,37.

Conform DSP Timiș, calculul incidenței de infectare cu virusul SARS-CoV-2, la nivelul județului Timiș, în ultimele 14 zile, are la bază o metodologie și ține cont de numărul total de rezultate pozitive pentru persoanele confirmate pentru prima dată și care sunt raportate până la data transmiterii informării. Din acesta se scade suma cazurilor pozitive din focarele din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii si adulți cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, inclusiv căminele, internatele și spitalele.

Carantină la Timişoara: Donaţie de aparate de ventilaţie mecanică, pentru Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”

Secţia de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara a primit, vineri, cinci aparate de ventilaţie mecanică pentru pacienţii cu dificultăţi majore de respiraţie, prioritar cei infectaţi cu Covid-19 , asigurând concentraţia de oxigen necesară bolnavilor care nu pot respira spontan.

Dispozitivele medicale sunt folosite pentru ventilaţia invazivă şi noninvazivă, dar şi în situaţia în care este necesar transportul pacientului intubat. Prin conectarea la un asemenea ventilator mecanic, pacientul primeşte volumul de aer necesar funcţionarii organismului.

„Aceste aparate de ventilaţie mecanică, primite în plină pandemie, reprezintă o gură de aer. Un aparat de ventilaţie este egal o gură de aer pentru pacientul infectat cu SARS-CoV-2.

Aparatul îl ajută pe bolnav să respire. În cazul celor aflaţi în stare critică, dispozitivul preia practic întreaga funcţie respiratorie a pacientului”, spune coordonatorul Secţiei ATI a spitalului, dr. Mirela Porosnicu, într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Ne puteți urmări și pe Google News