Se închid cluburile de noapte? Premierul Ludovic Orban a dat semnalul: „Sunt la capătul răbdării”

Se închid cluburile de noapte? Premierul Ludovic Orban a dat semnalul: „Sunt la capătul răbdării”

Premierul Ludovic Orban le-a cerut prefecţilor şi şefilor de instituţii cu atribuţii în combaterea pandemiei de COVID-19 să amplifice la „limita maximă posibilă” controalele, pentru a asigura respectarea regulilor de protecţie a sănătăţii oamenilor.

Mai mult, premierul s-a arătat foarte supărat de faptul că cluburile de noapte nu respectă regulile impuse de utorități. Totodată, Orban a transmis un mesaj de „revoltă şi indignare” faţă de decizia Senatului de a amâna pentru luni dezbaterea şi aprobarea Legii carantinării şi izolării promovată de Guvern.

„Scopul acestei întâlniri este acela de a suna mobilizare generală a instituţiilor statului care au atribuţii în lupta împotriva epidemiei, acele instituţii care au atribuţii de control pentru a determina o amplificare la limita maximă posibilă a acţiunilor de control pentru a respecta asigurarea regulilor de protecţie a sănătăţii oamenilor.

Scopul principal al acestei şedinţe este acela de a îmbunătăţi coordonarea între instituţii şi de a creşte eficienţa măsurilor pe care le luăm şi acţiunilor de control pe care le organizăm", a declarat Ludovic Orban sâmbătă, la şedinţa în sistem videoconferinţă cu prefecţii, şefii structurilor MAI şi ai celorlalte instituţii şi autorităţi cu atribuţii în gestionarea situaţiei generate de creşterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Premierul a cerut, totodată, intensificarea controalelor pe transportul public, la metrou şi în zona transportului feroviar. El a solicitat ca şi locurile de joacă să fie supravegheate. În ceea ce priveşte comerţul, prim-ministrul a punctat că orientarea controalelor trebuie să fie către pieţele agroalimentare, dar şi în târguri.

Orban a cerut intensificarea controalelor şi la terase, restarante, benzinării şi cluburi. Mai mult, premierul a spus că unele cluburi ar trebui închise, deoarece nu respectă regulile impuse de autorități în timpul pandemiei de coronavirus.

„Sunt unele cluburi care după părerea mea ar trebui închise. Trebuie să ne gândim foarte serios dacă nu luăm și noi măsuri care au fost luate și în alte țări, ca după ora 22-23 să se închidă astfel de tipuri de activități. Va trebui să facem o analiză și, dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea regulilor, putem să luăm asfel de decizii”, a spus premierul, la o ședință care are loc la Ministerul de Interne, la care iau parte toate structurile implicate în lupta anti-coronavirus.

„Nu pot să înţeleg de ce PSD se încăpăţânează să tragă de timp”

Orban a mai spus că amânarea adoptării legii înseamnă o creştere dramatică a riscului de infectare. „Daţi-mi voie să transmit un mesaj de revoltă şi de indignare faţă de amânarea dezbaterii şi aprobării de către Senat a legii care să ne pună la dispoziţie instrumentele de luptă indispensabile de care avem nevoie în lupta contra epidemiei. Amânarea adoptării legii înseamnă o creştere dramatică a riscului de infectare. Nu pot să înţeleg de ce PSD se încăpăţânează să tragă de timp, să ne pună beţe în roate şi să împiedice adoptarea unor decizii care sunt vitale pentru a apăra sănătatea şi viaţa românilor.

Acest joc politicianist, acest sabotaj sistematic la care sunt supuse autorităţile din România în bătălia contra epidemiei deja nu ne afectează pe noi, afectează viaţa oamenilor, afectează sănătatea oamenilor, deci, capacitatea noastră de a lupta în mod eficient contra acestei epidemii. Le mai solicit odată: adoptaţi legea! Legea nu este foarte complicată, legea permite ca într-o situaţie de epidemie autorităţile competente să dispună măsuri simple: izolare la domiciliu, carantină, carantină zonală. Ce s-ar fi întâmplat în Ţăndărei, de exemplu, dacă nu puteam institui carantina? S-ar fi împrăştiat virusul, probabil, în tot judeţul Ialomiţa şi nu numai", a ai declarat Orban.

Ne puteți urmări și pe Google News