Se dau salarii de 9.200 de euro în România! Ce trebuie să știe să facă angajații

Se dau salarii de 9.200 de euro în România! Ce trebuie să știe să facă angajațiiSalariul minim. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un angajator din România caută oameni care să fie specialiști într-un domeniu industrial și oferă un salariu extrem de generos. Candidații lipsesc.

Există o meserie foarte bine plătită în România și care este la mare preț în această perioadă. Angajatorii caută oameni calificați într-un domeniu important. Rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti spune că o companie caută cu disperare sudori calificaţi, dar nu găseşte. Asta arată încă o dată deficitul de pe piața muncii din România. Și în acest caz vorbim de un salariu care ajunge și la incredibila sumă de 9.200 de euro!

Angajatorul care oferă 9.200 de euro, dar nu găsește oameni

Rectorul Universităţii Politehnicii din Bucureşti spune că un macaragiu sau un sudor câştigă mult mai bine decât un asistent universitar. Mihnea Costoiu a dezvăluit în cadrul unei conferinţei ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde” că o companie din România caută sudori pe care vrea să-i plătească cu 9.200 de euro pe lună.

„Sunt convins că un macaragiu de la Galaţi câştigă mai bine decât un asistent universitar. Trebuie să înţelegem că pentru a livra această forţă de muncă este nevoie de un învăţământ solid, nu doar la Bucureşti, Cluj, Timişoara.

Lucrăm cu foarte multe domenii şi încercăm să explicăm tinerilor că vin la noi zeci de companii care ne spun că vor ingineri, nu doar informaticieni. Este foarte important. În această primă lună din an care nici nu a trecut de la începutul anului, oferta de locuri de muncă pe care Politehnica a primit-o este de 3.200 de locuri. Anul trecut am încheiat cu o ofertă de locuri de muncă de 25.000. În cei mai buni ani, Politehnica livrează 3.500 – 3.600 de absolvenţi. Este o presiune enormă.

Deficit uriaș în România pe piața forței de muncă

Suntem acum în o profundă criză de forţă de muncă şi este foarte important ca societatea românească să vorbească despre acest lucru şi, în special, companiile. Noi avem 33.000 de studenţi în acest moment, mai mult de atâţi nu putem avea, nu avem resurse umane să pregătim mai mulţi studenţi.

După 1989 au plecat din România 20.000 de medici, 200.000 de ingineri, orice comentariu este inutil.

Azi de dimineaţă m-am întâlnit cu o companie care mi-a spus că are nevoie de sudori. Lucrează în România şi vrea sudori calificaţi în mai multe zone pe care îi plăteşte cu 9.200 de euro net”, a spus rectorul, conform zf.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News