”Sunt 11.000 de solicitări până acum pentru acordarea de sprijin în valoare de 2.500 de lei pentru fiecare angajat care lucrează în regim de telemuncă şi suntem în plin proces de a le plăti. Am vrut să dăm un semnal implementând o măsură de sprijin cu un caracter de noutate, la care ne uităm cu foarte mare atenţie. Relaţiile de muncă şi piaţa muncii s-au schimbat foarte mult. Decizia de a susţine telemunca în România este una ale căror efecte se vor vedea în timp”, a declarat Violeta Alexandru în cadrul evenimentului „Topul Naţional al Firmelor Private din România”, organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR)

Firmele trebuie să facă cererea

Prin Ordonanţa de Urgenţă 132/2020, Guvernul a instituit acest un ajutor de 2.500 de lei care se acordă companiilor pentru fiecare angajat care lucrează în regim de telemuncă. Suma poate fi cerută până la finalul anului 2020.

Din acești bani, firmele pot achiziționa numqai echipamente noi , de pildă laptopuri, notebook, tablete, smartphone, echipamente pentru conectarea la internet a dispozitivelor,  licenţe software pentru aceste dispozitive.

Pentru a accesa banii, angajatorul trebuie să transmită online agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă mai multe documente. După 30 de zile de la primirea sumei pentru fiecare angajat, angajatorul are obligaţia de a transmite, tot online, agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă documentele justificative.

E vorba de facturile fiscale emise de către furnizorii de bunuri şi servicii tehnologice, bonurile fiscale sau extrasele de cont care să ateste plata facturilor, fişele de evidenţă a materialelor de natura obiectelor de inventar date în folosinţa telesalariaţilor. Dacă nu respectă termenul de 30 de zile pentru documentele justificative, angajatorul va trebui să restituie integral suma primită.

Profeția Părintelui Iustin Pârvu, împlinită de Covid? De ce sunt revoltați creștinii

Nicolae Ceaușescu, interviul care l-a scos din minți. Articol-document, în premieră