Se dă familist. Ajuns în arest din gelozie pentru amantă, primarul Gheorghe Nichita a venit la Curtea de Apel cu fosta nevastă

Se dă familist. Ajuns în arest din gelozie pentru amantă, primarul Gheorghe Nichita a venit la Curtea de Apel cu fosta nevastă

Primarul din Iaşi, Gheorghe Nichita, s-a prezentat astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, unde va fi judecată contestaţia DNA la decizia instanţei de a-l lăsa în libertate. Nichita este acuzat că și-a spionat fosta iubită, Adina Samson, cu ajutorul unor șefi din Poliția Locală și a unor interlopi. Primarul s-a autosuspendat ieri din funcțiile de vicepreședinte PSD și președinte PSD Iași. Nichita a luat această decizie după o discuție cu premierul Victor Ponta.

Întrebat de jurnalişti de câte ori a cerut-o în căsătorie pe Adina Samson, Nichita a spus că nu vrea "cancanuri" şi că a venit în instanţă pentru a se apăra. În urma lui a sosit și fosta nevastă, Florentina Nichita, de care edilul a divorțat anul trecut, după 30 de ani de căsătorie, precum și cele două fete.

"Am început să-i bănuiesc înca din 2004. Mi s-a părut mie ceva nepotrivit. Asta până într-o zi, când o prietena mi-a spus că i-a văzut la motel (...) pe la 12 noaptea. Şi mergeau la braţ. Într-o seară a venit cu camaşa murdară de ruj. Nici măcar nu avea bunul simţ să facă un duş. Mirosea a sex", povestea Florentina Nichita pentru bzi.ro în 2011, despre aventurile amoroase ale soțului ei. Florentina este profesoară la Colegiului Agricol și Industrie Alimentară "Vasile Adamachi" Iași.

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, precum şi doi dintre şefii Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu şi Ştefan Avîrvarei, au comis "repetate şi grave derapaje de la regulile de bun simţ şi de la deontologia profesională" atunci când au supravegheat diferite persoane şi au obţinut ilegal diverse informaţii despre ele, potrivit referatului prin care procurorii DNA au contestat la Curtea de Apel Bucureşti respingerea arestării preventive a celor trei inculpaţi.

"Pe lângă activităţile cu caracter infracţional întreprinse, cei trei inculpaţi au comis repetate şi grave derapaje de la regulile de bun simţ şi de la deontologia profesională, încălcând cele mai elementare obligaţii umane, dar şi obligaţii ce le reveneau în calitatea de funcţionari publici (...) ai autorităţilor publice de interes local: poliţie locală şi primărie. Fiecare dintre cei trei inculpaţi s-a folosit de sprijinul unor persoane aflate în subordinea lor ierarhică: primarul de cei doi inculpaţi, subordonaţi lui, iar cei doi inculpaţi de subordonaţi ai lor pentru accesarea bazelor de date, pentru fiecare dintre activităţile infracţionale", se arată în referat.