Evenimentul Zilei > Justitie > SCURGERE DE INFORMAȚII din interiorul DIICOT? Comisarul BERBECEANU a fost AVERTIZAT în legătură cu un DOSAR
SCURGERE DE INFORMAȚII din interiorul DIICOT? Comisarul BERBECEANU a fost AVERTIZAT în legătură cu un DOSAR

SCURGERE DE INFORMAȚII din interiorul DIICOT? Comisarul BERBECEANU a fost AVERTIZAT în legătură cu un DOSAR

Comisarul Traian Berbeceanu a fost atenționat că DIICOT îi pregătește un dosar. Totul a avut loc cu cinci luni înainte ca fostul șef al BCCO Alba să fie săltat și apoi arestat preventiv.

Berbeceanu a fost arestat preventiv în dosarul instrumentat de fostul șef al DIICOT, Alba Ioan Mureșan.

Cel care l-a pus în gardă pe Traian Berbeceanu a fost Dan Hosu, soțul procuroarei Georgiana Hosu, cea care la momentul începerii dosarului era adjuncta DIICOT.

Cel care dezvăluie că soțul Georgianei Hosu, Dan Hosu, a livrat informații despre dosarul care i se pregătea lui Traian Berbeceanu a fost chiar inculpatul. Într-o cerere de probațiune depusă, în 2015, la Înalta Curte, în dosarul în care a fost trimis în judecată, prin care cere audierea lui Dan Hosu și a altor persoane, comisarul Berbeceanu relatează cum a fost avertizat de soțul Georgianei Hosu că este ținta unui dosar DIICOT, mai exact a unei cauze instrumentate de procurorii Ioan Mureșan și Nicolaie Cean, alături de polițistul Alin Munteanu, scrie Luju.

“Contor Mihai m-a informat ca numitul Hosu Dan, fost ofiter in cadrul DCCO, actualmente pensionar i-a spus ca eu si echipa mea suntem in real pericol, ca Muresan Ioan, Cean Nicolaie si Muntean Alin, sub coordonarea lui Bica Alina, instrumenteaza un dosar avand drept scop inculparea noastra si eliminarea mea de la conducerea BCCO Alba Iulia”, se arată în cererea de probațiune.

Mărturia lui Traian Berbeceanu despre informațiile primite de la Dan Hosu:

“Dupa intalnirea din aprilie-mai 2013 de la Iasi, descrisa mai sus, pe la mijlocul lunii mai 2013 am fost contactat de subcomisarul Geogean Sebastian din cadrul BCCO Alba Iulia, care mi-a spus telefonic ca se afla in misiune la Bucuresti si ca un coleg din cadrul DCCO Bucuresti, respectiv subcomisarul Contor Mihai, doreste sa ne intalnim urgent pentru a-mi aduce la cunostinta fapte de mare importanta.

In aceeasi zi, impreuna cu sotia, m-am deplasat in apropierea orasului Pitesti si ne-am intalnit cu numitii Contor Mihai si Geogean Sebastian. Cu aceasta ocazie, Contor Mihai m-a informat ca numitul Hosu Dan, fost ofiter in cadrul DCCO, actualmente pensionar i-a spus ca eu si echipa mea suntem in real pericol, ca Muresan Ioan, Cean Nicolaie si Muntean Alin, sub coordonarea lui Bica Alina, instrumenteaza un dosar avand drept scop inculparea noastra si eliminarea mea de la conducerea BCCO Alba Iulia.

Intrucat il cunosteam de foarte mult timp pe Hosu Dan, fiind colegi in structurile de combatere a criminalitatii organizate, l-am rugat pe Contor Mihai sa ii transmita ca vreau sa ma intalnesc cu acesta. La cateva zile dupa aceasta, m-am intalnit cu numitul Hosu Dan la o pensiune din zona localitatii Fagaras. Am aflat de la acesta ca cele ce mi le comunicase Contor Mihai erau reale si i-am relatat despre modul in care se fabrica probe impotriva noastra, la DIICOT Alba Iulia.

Numitul Hosu Dan mi-a spus ca Muresan Ioan, Cean Nicolaie si Muntean Alin vor ca in curand sa organizeze o actiune in forta, cu sprijinul Jandarmeriei. Mi-a spus ca opinia sa si a d-nei procuror sef Hosu Georgiana este ca Bica Alina a fost indusa si mentinuta in eroare de Muresan Ioan, Cean Nicolaie si Muntean Alin, si ca ar fi foarte important sa ma prezint in audienta la aceasta din urma, pentru a-i relata inca o data adevarata situatie”.