Potrivit anchetei anuale a specialiștilor în domeniul imobiliar Cushman & Wakefield, cea mai scumpă adresă de cumpărături din lume este acum Causeway Bay din Hong Kong. O chirie lunară în euro pe metru pătrat, ajunge la 2118 de euro pe metru pătrat pe lună.

New York, cu celebra stradă "5th Avenue", a pierdut locul de top în urma unei scăderi semnificative a chiriilor din New York, iar magazinele de închiriat ajung la o medie de aproape 1784 de euro pe metru pătrat pe lună.

Londra, la rândul ei, are chirii stabile la aproximativ 1383 de euro pe lună. Este puțin mai mult decât Parisul (1204 de euro), în fața Via Montenapoleone din Milano (1162 euro / mp) și Ginza în Tokyo (967 euro). În capitala franceză, valorile înregistrate de Cushman & Wakefield pe Champs-Elysees sunt exact de 100 de ori mai mari decât media chiriei franceze.

Avenue Montaigne bate Champs-Élysées

„Există încă un apetit puternic pentru comercianții cartierelor de lux din lume care folosesc magazinele lor ca instrumente strategice în experiența cu clienții“, a declarat Darren Yates, autor al studiului de la Cushman & Wakefield. Dovada că există încă o atracție care nu poate fi negată, cel puțin pe unele dintre aceste artere. Un alt  studiu estimează că în 2018 chiriile magazinele de lux a înregistrat cea mai mare creștere a acestora la Paris (+ 20% într-un an), dar de data aceasta pe Avenue Montaigne, nu pe Champs-Élysées. Chiria anuală pe metru pătrat ar fi crescut de la 15.000 la 18.000 de euro (1500 € lunar), titrează Le Figaro.