Evenimentul ZileiSocialSculptura „Neaşteptatul“ a dat fiori trecătoarelor

Sculptura „Neaşteptatul“ a dat fiori trecătoarelor

Sculptura „Neaşteptatul“ a dat fiori trecătoarelor
Arta nu are limite şi nu este înţeleasă de toată lumea. De multe ori trecem pe lângă ea fără să îi acordăm cea mai mică atenţie.

 O sculptură care a apărut din senin direct pe platoul unde tronează cartoful tras în ţeapă, instalat în Piaţa Revoluţiei din Capitală, a ridicat controverse. Forma mai puţin obişnuită, un perete din care iese un volum, după cum relatează şi artistul care a realizat- o, seamănă mai mult cu un „paloş“. Deşi pe monument a fost găsită o tăbliţă pe care era trecut numele Ralucăi Ghideanu, un sculptor, care a şi alertat poliţia că nu are nicio legătură cu lucrarea respectivă. Astfel s-a aflat că opera nu îi aparţine acesteia.

Cel care a realizat acest monument se numeşte Marius Leonte: „Este lucrarea mea şi face parte dintr-un un ciclu mai lung „Fiinţe“ şi se numeşte „Neaşteptatul”. Am înţeles că a ridicat controverse opera. Acel loc este unul consacrat pentru expoziţii temporare. Lucrările nu sunt de capul lor acolo.

Asociaţia Kulturama are contract cu Primăria pentru a face expoziţii temporare. Despre Raluca vă pot spune că este o colegă de-a mea, sculptor şi ea, a avut şi ea o lucrare acolo, probabil că i-a căzut eticheta pe jos. Cineva a găsit-o şi a pus-o pe lucrarea. Eu nu îmi semnez lucrările“, ne-a declarat artistul


Accesează: