Evenimentul Zilei > International > Scrisori cu explozibili, interceptate în Italia
Scrisori cu explozibili, interceptate în Italia

Scrisori cu explozibili, interceptate în Italia

Oficiul poştal din Bologna a interceptat două scrisori ce conţineau explozibili şi care erau adresate unor companii de construcţii ce lucrează pentru Centrul pentru Identificarea şi Expulzarea Imigranţilor (CIE).

Un site de extremă stânga a publicat miercuri o listă cu companiile care lucrează cu Centrul pentru Identificarea şi Expulzarea Imigranţilor (CIE), scrie mediafax.ro.. "Vom aduce lupta împotriva CIE în afara incintei lor", a precizat acesta. Imigranţii deţinuţi la CIE au organizat numeroase proteste pentru a denunţa condiţiile de aici, inclusiv prin greva foamei şi coaserea buzelor.

Scrisorile au fost găsite în timpul controalelor stricte care se fac zilnic, inclusiv cu sistem de scanare cu raze X, la acest centru poştal. Scrisorile conţineau doar o pulbere neagră care ar fi putut provoca un incendiu. Acestea nu aveau ştampilă poştală şi se crede că au fost trimise cu mai mult de o zi în urmă, potrivit Corriere della Sera.

Anchetatorii vor analiza toate pistele, inclusiv implicarea unei grupări anarhiste care a revendicat episoade similare în trecut.