Scrisoare deschisă pentru PRIMARUL unui mare oraș: ”Eu vă consider un TICĂLOS”

Scrisoare deschisă pentru PRIMARUL unui mare oraș: ”Eu vă consider un TICĂLOS”

Primarul unui mare oraș de la noi este pus la punct printr-o scrisoare deschisă semnată de o jurnalistă cu 21 de ani vechime. Edilul e atacat punctual pentru toate deraierile sale administrative, de la decizia de euthanasiere a câinilor comunitari până la distrugerea florei orașului și obsesia pentru sondaje pe Facebook.

Felul în care primarul Timișoarei acționează, legat de ceea ce unii dintre noi considerăm ”orașul viu” a determinat-o pe jurnalista Ramona Băluțescu să transmită această scrisoare deschisă. Redăm în cele ce urmează câteva fragmente din ea: ”Domnule Robu, eu vă consider un ticălos. (…) Știți ce e mai grav? Că timișorenii (poate vinituri, poate născuți aici fără să înțeleagă nimic din spiritul locului, decât betoane și bani) au ajuns la senzația că totul, totul în rău, se poate, în orașul ăsta. Că... doară... ”și Robu face”. Că pot parca oriunde, că pot tăia orice, că pot nesocoti orice. (…) Mi-ați zis că nu sunt Dumnezeu, să vă cer socoteală pentru copaci. V-am spus că nici dumneavoastră nu sunteți, ca să-i omorâți. M-ați făcut fanatică. Să vă aduc aminte ceva. Ce, iar, pentru cei născuți aici este parte din hemoglobină. Timișoara, partea bună, stă pe fanatici, constă din ei. Pe ăia de ne flenduram la revoluție să le spunem altor ticăloși să ”ho”. Pe cei care urcă pe munții cei mai mari din lume, pe cei care fac muzică de calitate, pe cei care fac chirurgie de vârf și v-au salvat inima. Fanatici. (…) Plecați sau treziți-vă, domnule Robu. Vă garantez că tot mai mulți vă vor arăta că împăratul e gol. Și nu le veți putea spune tuturor că sunt penibili. Timișoara e altceva. Ați căzut examenul ăsta. Plecați. Ascundeți-vă la catedră sau în munți sau în alt film. Sau treziți-vă, dacă măcar acum înțelegeți ceva. Mai puteți drege întrucâtva busuiocul de nu omorâți câinii. Doar. Eu sunt dispusă a-mi schimba părerea dar, până atunci, vă consider, acum, un ticălos”.

”Îmi închipui că scrisoarea aceasta va ajuta măcar pentru a se vedea că nu toți timișorenii au uitat de valorile de demult ale orașului, ale locului”, a declarat Ramona Băluțescu.

Ne puteți urmări și pe Google News