Evenimentul ZileiSocialScriitorul Frederick Forsyth: S-a lansat „Campania de frică în masă” împotriva oamenilor

Scriitorul Frederick Forsyth: S-a lansat „Campania de frică în masă” împotriva oamenilor

Scriitorul Frederick Forsyth: S-a lansat „Campania de frică în masă” împotriva oamenilor
Autorul iconic Frederick Forsyth a acuzat guvernul britanic că desfășoară o „campanie de teamă în masă” împotriva publicului britanic, utilizând metode psihologice pentru a asigura respectarea blocării care seamănă cu cele utilizate împotriva berlinezilor de est în anii 1960.

Scriitorul Frederick Forsyth a comentat un articol publicat în Telegraph despre „tacticile sub acoperire” folosite de guvernul britanic pentru a speria publicul să respecte reglementările anti-COVID-19.

Articolul citează un psiholog pensionar NHS, care a avertizat că: „există îngrijorare tot mai mare în domeniul meu cu privire la utilizarea fricii și a rușinii ca factor de schimbare a comportamentului”.

Frederick Forsyth a acuzat guvernul britanic că desfășoară o „campanie de teamă în masă”

Gary Sidley și 46 dintre colegii săi au scris Societății Psihologice Britanice pentru a-și exprima „îngrijorarea cu privire la activitățile psihologilor angajați de guvern… în misiunea lor de a obține prin frică respectarea în masă a publicului a restricțiilor în curs de desfășurare a coronavirusului”.

Scrisoarea afirmă că guvernul Regatului Unit desfășoară „strategii psihologice sub acoperire – care funcționează sub nivelul conștientizării oamenilor – pentru a „împinge” cetățenii să se conformeze unei politici de sănătate publică controversate și fără precedent”.

Comentând articolul, Frederick Forsyth, autorul unor thrillere clasice precum Ziua șacalului și Fișierul Odessa, a felicitat Telegraph pentru că şi-a exprima îngrijorarea cu privire la modul în care publicul britanic a fost terorizat de propaganda blocării.

„Felicitări pentru Telegraph și Gordon Rayner pentru că au dezvăluit despre campania de frică în masă care a redus o națiune curajoasă odată la teroare, şi care a fost organizată în mod deliberat pentru a impune supunerea față de politica de blocare”, a scris Forsyth.

„Am mai văzut o singură dată ceva asemănător. Acesta a fost momentul în care am fost trimis în Germania de Est, în 1962

O astfel de tactică de spălare a creierului a fost folosită pentru a-i speria pe berlinezii estici să creadă că Zidul Berlinului era o măsură defensivă pentru a-i proteja de Berlinul de Vest și că STASI era gardianul lor. Zidul a fost, desigur, un instrument de înrobire”.

„Nu m-am gândit niciodată că guvernul unei țări a cărei uniformă o purtam odată cu o astfel de mândrie va coborî atât de jos. Cei responsabili ar trebui identificați fără întârziere și eliminați din toate funcțiile care ne conduc”, a scris Frederick Forsyth, potrivit zerohedge.


Accesează: