Evenimentul Zilei > Actualitate > Schimbări în Justiție. Cine este Gabriela Scutea, propusă pentru Parchetul General
Schimbări în Justiție. Cine este Gabriela Scutea, propusă pentru Parchetul General

Schimbări în Justiție. Cine este Gabriela Scutea, propusă pentru Parchetul General

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, marţi, că o propune pe Gabriela Scutea pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Propunerea lui Predoiu va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii, care va acorda un aviz. După obţinerea acestuia, Predoiu va înainta propunerea preşedintelui Klaus Iohannis în vederea numirii noului şef al PICCJ.

Procurorul Gabriela Scutea a fost adjunctul Laurei Codruța Kovesi, în vremea când aceasta din urmă era procuror general. După Parchetul General (2006-2013), Gabriela Scutea a fost, în perioada 2013-2016, înalt reprezentant al Ministerului Justiției pentru relația cu Comisia Europeană pe aspectele referitoare la îndeplinirea condiționalităților stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar și luptă anticorupție. Din această poziție a ajuns, în ianuarie 2016, secretar de stat în mandatul Ralucai Prună la Ministerul Justiției.