Evenimentul Zilei > Politica > Schimbare radicală în Guvern. Două ministere au fost desființate
Schimbare radicală în Guvern. Două ministere au fost desființate

Schimbare radicală în Guvern. Două ministere au fost desființate

A fost adoptată o hotărâre de Guvern prin care sunt desființate două ministere, a căror activitate va fi integrate la Secretariatul General al Guvernului.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a anunțat că executivul a adoptat joi această hotărâre de Guvern.

„A fost adoptată o hotărâre de Guvern privind reorganizarea Secretariatului General al Guvernului și al aparatului de lucru al prim-ministrului. Vorbim de desființarea a două ministere, Ministerul pentru Relația cu Parlamentul și cel pentru Românii de Pretutindeni și includerea activității acestor ministere în cadrul SGG”, a declarat Ionel Dancă după ședința de Guvern care a avut loc joi.

Totodată, potrivit lui Dancă, a fost adoptat și transferul unei componente a Ministerului Comunicațiilor către Agenția pentru Digitalizarea României, care se află în subordinea Secretariatului General.

„În urma acestei reorganizări există o reducere a numărului de posturi de 16%”, a spus Dancă.

„Această OUG este primul pas din «blitzkrieg». Trebuie redus drastic personalul din ministerele rămase, inclusiv din instituţiile subordonate. Iar unele instituţii, neesenţiale pentru buna funcţionare a statului, să fie desfiinţate.

Statul trebuie să devină unul flexibil dar puternic, pe linia ştiută: «un stat nu este puternic prin câtă putere deţine, ci prin câtă putere cedează».

Un singur exemplu. De ce să funcţioneze SGG (Secretariatul General al Guvernului) cu 1000 de salariaţi, când ar fi suficienţi şi 200 sau 300? Mă şi întreb unde încap în clădirea guvernului atâtea persoane”, a declarat Ludovic imediat după învestirea sa ca premier, în luna noiembrie, informează Radio Europa Liberă România.