Într-o postare pe rețelele sociale, Violeta Alexandru susține că Gabriela Firea a făcut detașări de la ministerul Muncii și i-a făcut angajați la primăria Capitalei.

„Gabriela Firea făcuse detașări de la Ministerul Muncii și de la subordonate făcându-i angajați la Primăria generală.

Cum stăteau ei funcționarii din Minister și din Primăria Capitalei încordați în așteptarea rezultatelor alegerilor în Capitală. Credeți că pentru interesul bucureștenilor erau așa frământați? Cu vreo două săptămâni înainte doar la asta se gândeau. La mine, între Minister și Primărie, primul – considerat „perla” PSD la nivelul Guvernului, a doua – moșia PSD, era oricum o mare legătură. Angajați de la Minister detașați la PG și invers”, scrie ministrul Muncii.

Violeta Alexandru anunță că va reorganiza Ministerul

Am câștigat Primăria Capitalei. PNL a făcut un sacrificiu politic imens dar nu îmi pare rău. Mă uit la ei ce panicați sunt și văd frica că îi așteaptă o evaluare. Peste care vedem dacă vor trece.

Mentalitate de gașcă. N-are nicio legătură cu noțiunea de carieră în funcția publică.

Well, I am back după câteva zile de foc. Pregătesc noi decizii. Cred că voi promova inclusiv un nou HG de reorganizare a Ministerului. Mă stimulează și experiența din pandemie (telemunca, digitalizarea). Și alegerile din București.

Vin concedierile!

Nicușor Dan, primarul general ales al Capitalei, a vorbit, luni seară, despre angajările din cadrul PMB.

„Am auzit multe povești și un segment important din Primăria Capitalei este Corpul de Control al primarului. De-a lungul timpului, mi-au fost aduse la cunoștință concursuri trucate, oameni angajați fără diplome…

Toate lucrurile acestea vor fi evident verificate și în măsura în care ele sune penale, vor fi direcționate către organele competente. Și, în plus, eu am vorbit de mari afaceri de corupție: de parcul Verdi, de Cinema Lumina, de achiziția tramvaielor… Pe alea promit că ne vom uita cu mare atenție!”, a declarat Nicușor Dan, într-o intervenție la postul B1 TV.

ai mult, activitatea angajaților Primăriei Capitalei va fi evaluată periodic, iar care au fost numiți pe nedrept vor pleca.

„Vreau să spun că, în linii mari, marea majoritate va pleca în mod sigur. Atâta timp cât există un concurs legal în care o persoană a câștigat o funcție publică, e un gest de abuz ca cineva să vină să spună că ești prieten cu nu știu cine, dar activitatea acestor oameni, angajați în primărie, va fi evaluată la o lună, la două luni, la trei luni, și până la urmă, cei care sunt aduși pe ochi frumoși vor pleca în mod sigur”, a mai spus Nicușor Dan, pentru sursa citată.