Evenimentul Zilei > Justitie > Scheletul din dulapul premierului Cîțu: evazionist fiscal sau analfabet funcțional?
Scheletul din dulapul premierului Cîțu: evazionist fiscal sau analfabet funcțional?

Scheletul din dulapul premierului Cîțu: evazionist fiscal sau analfabet funcțional?

Premierul desemnat Florin Cîțu este acuzat de unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România.

Avocatul Corneliu-Liviu Popescu îl acuză pe ex-ministrul Finanțelor că ori nu știe să completeze o declarație de avere, ori intenționat a omis anumite aspecte, mascând, în velul acesta, o activitate gravă, scrie luju.ro.

„Am interesul legitim să știu dacă ministrul Cîțu este un incompetent profesional monumental în materia fiscalității și/ sau este un analfabet funcțional și/ sau este un evazionist fiscal «demn» de dispreț”, declară avocatul Corneliu-Liviu Popescu.

Acesta a trimis o petiție, la 20 februarie, către ANAF, prin care cere ca instituția să îi explice liberalului Florin Vasile Cîțu, la acea vreme ministru al Finanțelor Publice, „în scris și oral, într-un limbaj simplu și accesibil, la nivelul acestuia de înțelegere, diferența dintre «venitul din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal» și «venitul din cedarea folosinței bunurilor»”.

Mai mult, avocatul vrea ca ANAF și ANI să ia la verificat averea lui Florin Cîțu, premier desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou guvern PNL! Corneliu Liviu-Popescu solicită un control de inspecție fiscală asupra bugetarului Florin Cîțu, pentru a se putea stabili natura juridică a venitului menționat de posibilul viitor prim-ministru al României în declarația de avere.

În declarația de avere (foto jos), la cap.VII pct.3, la rubrica „Venituri din cedarea folosinței bunurilor” (n.r. – venituri realizate din închirierea unor bunuri), Florin Cîțu a trecut la rubrica „Sursa venitului” un „contract vânzare bunuri imobile”, în valoare de 300.000 de lei. Conform av. Popescu, ANAF trebuie să stabilească dacă există vreo obligație fiscală în sarcina lui Florin Cîțu de pe urma acestei tranzacții, mai exact un impozit pe care premierul desemnat „a omis” să-l achite către statul român.

Totodată, fiindcă există această neconcordanță în declarația de avere, avocatul Corneliu-Liviu Popescu vrea ca Florin Cîțu să fie cercetat și de ANI! Atât timp cât se prezumă că un finanțist de nivelul lui Cîțu cunoaște diferența dintre vânzarea unui bun și închirierea lui, necesitatatea clarificării tuturor aspectelor din declarația de avere este imperioasă, altfel premierul desemnat putând fi suspectat de evaziune fiscală, mai notează sursa citată!

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: