Evenimentul Zilei > Sport > Scene dramatice la Toronto! Serena Williams a terminat plângând finala cu Bianca Andreescu
Scene dramatice la Toronto! Serena Williams a terminat plângând finala cu Bianca Andreescu

Scene dramatice la Toronto! Serena Williams a terminat plângând finala cu Bianca Andreescu

Bianca Andreescu a câștigat al doilea turneu din carieră după ce Serena Williams a abandonat în primul set al finalei de la Toronto când scorul de 3-1, iar jucătoarea de origine română își trece al doilea trofeu important în palmares după succesul de la Indian Wells.

La doar 19 ani, Bianca Andreescu a reușit să cucerească al doilea titlu în 2019, după un turneu de excepție făcut chiar în orașul său de reședință. După un traseu în care le-a lăsat în spate pe Daria Kasatkina, Kiki Bertens sau Karolina Pliskova, sportiva născută din părinți români a trecut-o la capitolul victime și pe Serena Williams.

Sportiva din Canada nu a ținut cont de renumele adversarei, dar nici de faptul că pornea cu a doua șansă în ochii specialiștilor și a făcut break-ul chiar în al doilea game pe serviciul Serenei.

La 3-1, sportiva din SUA a cerut intervenția medicului, dar nici nu a mai așteptat să fie consultată și a început să plângă, anunțându-și retragerea.

Cu acest succes, Bianca Andreescu va urca 13 poziții, de pe locul 27 pe 14 în clasamentul WTA. În ierarhia WTA Race, care ia în considerare doar rezultatele din 2019, Andreescu a urcat pe locul 8 și a depășit-o chiar pe Serena, poziție care o menține în cursa pentru Turneul Campioanelor.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: