Un rechin de trei metri a atacat şi ucis un bărbat în vârstă de 60 de ani care făcea surf în largul unei plaje de pe coasta de est a Australiei, a anunţat duminică poliţia, relatează agențiile străine de presă conform Agerpres.

Bărbatul făcea surf la Salt Beach în apropiere de Kingscliff, la 800 de kilometri nord de Sydney, duminică dimineaţă. Aceasta este una din cele mai frecventate plaje din zonă. La un moment dat, în valuri și-a făcut apariția  un rechin gigantic. Potrivit martorilor, acesta măsura nu mai puțin de trei metri lungime. Rechinul l-a prins pe surfer de picior, a precizat poliţia într-un comunicat.

”Poliţia a fost informată că mai mulţi surferi au venit în ajutorul bărbatului şi au urmărit rechinul înainte ca bărbatul rănit să fie transportat la mal. Bărbatului i-a fost acordat primul ajutor pentru rănile grave pe care le avea la piciorul stâng, însă a murit la faţa locului”, a mai spus poliţia, conform sursei citate.

Polițiștii nu au reușit să identifice oficial victima. Se crede că este vorba de un rezident în vârstă de 60 de ani, din statul Queensland. Potrivit oficialităților australiene, acesta este al treilea atac mortal comis de rechini pe coastele Australiei, de la începutul anului. Deseori, în această ţară au loc atacuri ale rechinilor, însă, de cele mai multe ori, acestea nu sunt fatale.

Bunăoară, potrivit Grădinii Zoologice Taronga din Sydney, în 2019 au avut loc un număr de 27 de atacuri ale rechinilor în Australia, însă niciunul nu a fost fatal.  Australia rămâne însă una dintre țările cu apele cele mai populate cu  rechini de pe pământ. Aici au fost înregistrate peste 900 de atacuri ale rechinilor,  de la începutul înregistrărilor acestor incidente, de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, dintre care peste 200 au fost fatale.

Mai mult, la începutul acestui an, cercetătorii australieni au descoperit în apropierea coastelor patru noi specii de rechini. Potrivit acestora rechinii trăiesc în apele Terrei de milioane de ani.