Evenimentul Zilei > Social > Declarația neașteptată a directorului de la Matei Balș. Pandemia COVID-19 se va termina în această iarnă. „Dispare cu totul”
Declarația neașteptată a directorului de la Matei Balș. Pandemia COVID-19 se va termina în această iarnă. „Dispare cu totul”

Declarația neașteptată a directorului de la Matei Balș. Pandemia COVID-19 se va termina în această iarnă. „Dispare cu totul”

Directorul medical de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș din municipiul București a vorbit, duminică, despre sfârșitul pandemiei de coronavirus. Deși unii specialiști susțin că pandemia nu va lua sfârșit, iar oamenii trebuie să învețe să conviețuiască cu acest virus, medicul Adrian Marinescu a prezentat un scenariu optimist pentru România.

Sfârșitul pandemiei de COVID-19. „Dispare cu totul”

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală, este de părere că pandemia de coronavirus se va sfârși în această iarnă. Întrebat de jurnaliști cât va mai dura boala COVID-19, medicul a spus: „Eu cred că sezonul rece care urmează e cam ultima strigare, în sensul că dispare cu totul. Dar e un moment greu pentru noi toţi (…).

Eu sunt optimist şi nici nu cred că aş putea gândi altfel, pe principiul că ce vrei să faci reuşeşti până la urmă. Poate îţi ia mai mult timp, mai puţin, dar reuşeşti până la urmă. Şi noi, medicii, ne gândim mereu la pandemie”.

OMS spune că apariția vaccinurilor ar putea să ajute cel puțin la o reducere semnificativă a spitalizărilor și a deceselor. „Preocuparea principală a lumii ar trebui să fie în prezent să mențină transmisia COVID-19 cât mai redusă. Dacă suntem deștepți, putem termina cu spitalizările, decesele și tragedia asociată acestei pandemii până la sfârșitul anului”, a declarat dr. Michael Ryan, directorul Programului pentru urgențe sanitare al OMS.

„Dacă vaccinurile încep să aibă impact nu numai asupra deceselor și spitalizărilor, ci vor avea un impact semnificativ asupra dinamicii transmise și riscului transmisiei, atunci cred că ne vom îndrepta rapid spre controlul acestei pandemii”, a mai spus oficialul OMS.

Medicul Adrian Marinescu: „Nu e sentiment mai plăcut ca o vindecare a cuiva”

Cadrul medical a precizat, printre altele, că și-a dorit de mic copil să devină medic, iar cel mai plăcut sentiment pe care îl trăiește este atunci când ajută un bolnav să se vindece.

„Când reuşeşti să faci pe cineva bine, mai ales un caz dificil, nu există un alt sentiment mai plăcut, sufleteşte, e un sentiment grozav. Nu e sentiment mai plăcut ca o vindecare a cuiva. Dar trebuie să fiu calm, ca să pot transmite binele. În plus, dacă te panichezi, greşeşti mult mai uşor”, a spus medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balș din municipiul București.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: