Scărlătescu a dat drumul la cuptoare. Câți bani cere celebrul bucătar, pentru un meniu de Paște

Scărlătescu a dat drumul la cuptoare. Câți bani cere celebrul bucătar, pentru un meniu de Paște Cât costă sarmelele lui Cătălin Scărlătescu. Sursa foto chefsuperfood

Cătălin Scărlătescu nu duce lipsă de idei de afaceri. După ce a pus punct colaborării cu Antena 1, chef-ul s-a întors la meseria care l-a consacrat. Printre postările de pe rețelele de socializare și procesele pe care le are cu postul de televiziune, „Scărlă” își face timp să se ocupe de ceea ce știe el mai bine, și anume să gătească.

Scărlătescu s-a pus pe gătit

Bucătarul a anunțat și prețurile pentru meniul de Paște, un meniu pe care Scărlătescu îl va găti pentru toți cei care nu au timp să-și prepare bucatele specifice Sărbătorilor Pascale. Masa de Paște reprezintă cel puțin teoretic un moment când familia se strânge în jurul mesei și sparge tradiționalele ouă, mănâncă pască sau cozonac.

Doar că, nu toți românii ai timp să prgătească bunătățile tradiționale de Învierea Domnului. Pentru aceștia, Cătălin Scărlatescu vine cu o soluție simplă, pe cât de simplă pe atât de costistitoare. Meniul pe care îl pregătește fostul jurat de la Antena 1 nu este pentru buzunarul tuturor românilor. Dar nici „Scărlă” nu este un bucătar de colțul străzii.

Cătălin Scărlătescu

Cât costă sarmalele făcute de Cătălin Scărlătescu. Deja au început comenzile. Sursa foto Colaj EVZ, poze Facebook

Prețuri piperate

De Paște nu poate lipsi drobul, stufatul, ciorba sau sarmalele, cum la fel nu trebuie să lipsească vestita salată de boeuf și cozonacul. Dacă vreți ca bucătarul Cătălin Scărlătescu să vă gătească meniul trebuie să scoateți din buzunar cel puțin 1.150 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dar, pe lâgnă măiestria gătitului, bucătarul a subliniat că nu folosește conservanți și nici coloranți, iar materia primă și ingredientele sunt bio. Pentru o porție de 27 de sarmale veți plăti 137 de lei, în timp ce o oală de 2,4 litri de ciorbă de miel va costa 117 lei. Ceva mai scump este friptura de miel, un kilogram se apropie de 200 de lei. În schimb stufatul este un pic mai ieftin, 179 de lei.

Drobul de miel se apropie și el de 150 de lei, iar un kilogram de salată boeuf este 75 de lei. Pentru un platou tradițional de patru persoane, Cătălin Scărlătescu cere 119 lei. Platoul conține tot felul de produse gustoase, de la cârnați, chiftele, jumări până la salată de vinete sau de icre.

Cătălin Scărlătescu

Sursa foto Instagram

Meniul lui Cătălin Scărlătescu costă aproximativ 1.200 de lei

Vedeta meniului este cozonacul, un pachte cu pască și cozonac costă aproape 200 de lei. Se pare că Scărlătesc s-a gândit și la persianele care nu se apreciază carnea de miel, așa că bucătarul vine și cu alte meniuri. De exmplu, drobul de miel, un preparat pe care îl vinde cu 150 de lei.

De asemenea, friptura de miel poate fi înlocuitp cu cea de curcan, mai ales că este mai ieftină, 700 de gramne costă aproape 100 de lei. Contra 89 de lei, ciorba de miel poate fi substituită cu borșul de curcan.