Scandalul Voiculescu - Cîțu atinge dimensiuni uriașe. Au dispărut 300 de documente confidențiale

Scandalul Voiculescu - Cîțu atinge dimensiuni uriașe. Au dispărut 300 de documente confidențiale

Comin Tenie, fost consilier onorofic a lui Vlad Voiculescu, a luat peste 300 de documente confidențiale din centrul de comandă.

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, riscă să ajungă în centrul unui nou scandal după ce Cosmin Tenie, fost consilier onorific al său a luat peste 300 de documente confidențiale din centrul de comandă, transmite Antena 3.

În aceste documente confidențiale se regăsesc date din mai multe spitale şi date despre pacienți. Informațiile confidențiale au fost puse de către Cosmin Tenie pe un stick şi înmânate lui Vlad Voiculescu.

DIICOT a preluat plângerea privind accesarea Registrului Electronic de Vaccinări de către consilierul lui Vlad Voiculescu

Ne puteți urmări și pe Google News

DIICOT a preluat plângerea depusă de Corpul de control al prim-ministrului privind accesarea de către Ştefan Voinea, consilier onorific al fostului ministru Vlad Voiculescu, a Registrului Electronic Naţional de Vaccinări (RENV), folosind o parolă a Ministrului Sănătăţii.

Plângerea a fost depusă pe 9 aprilie la Parchetul General, iar cauza a fost preluată de DIICOT, au confirmat surse judiciare

Verificările efectuate de Corpul de control al prim-ministrului la Ministerul Sănătăţii şi la celelalte instituţii din subordinea sau coordonarea Guvernului, care au atribuţii legale în privinţa gestionării platformei de vaccinare, au arătat că, pe data de 7 martie 2021, într-o jumătate de oră, au fost 181 de încercări nereuşite de acces la platforma RENV printr-un cont solicitat de Ministerul Sănătăţii, iar tentativele de accesare sunt de la o adresă IP găzduită pe un server privat din Germania.

Guvernul a explicat, într-un comunicat de presă, că accesul în acest sistem se face prin username şi parolă de către: vaccinatori (centre de vaccinare), Direcţii de Sănătate Publică, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, populaţie. Singura condiţie de acces este utilizarea unui IP (internet protocol) din România.

CITEȘTE ȘI Senatul României a votat! Se dau bani pentru zeci de mii de români. Cine beneficiază de sume

CITEȘTE ȘI  Vlad Voiculescu, acuzat de Guvern de fals și uz de fals. Ce spune Cîțu