Evenimentul Zilei > Politica > Scandalul muncitorilor români se mută în Parlament. Aurescu, chemat să dea explicații
Scandalul muncitorilor români se mută în Parlament. Aurescu, chemat să dea explicații

Scandalul muncitorilor români se mută în Parlament. Aurescu, chemat să dea explicații

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, propune audierea ministrului de externe Bogdan Aurescu în Comisiile reunite de politică externă, afaceri europene şi muncă ale Parlamentului în legătură cu măsurile luate de Guvern pentru protejarea lucrătorilor români din străinatate în perioada pandemiei.

„Luni, 4 mai a.c., în cadrul Biroului Permanent al Senatului, voi propune audierea ministrului de Externe, domnul Bogdan Aurescu, în cadrul Comisiilor reunite pentru muncă, pentru politică externă şi afaceri europene referitor la măsurile luate de Guvern pentru protejarea lucrătorilor români din străinatate în perioada pandemiei”, a scris Cazanciuc, sâmbătă, pe Facebook.

Cazanciuc a mai scris vineri, pe Facebook, că solidaritatea muncitorilor români care lucrează în străinătate trebuie să devină „o realitate”, iar statul român ar trebui să negocieze, prin acorduri cu alte ţări, condiţii mai bune pentru cei care aleg să muncească peste hotare.

„La 1 Mai 2020, Solidaritatea, aşa cum a fost cunoscută iniţial în România sărbătoarea muncitorilor, trebuie să devină urgent o realitate pentru miile de muncitori români îmbarcaţi în avioane şi duşi să lucreze câmpurile unde ziua de muncă înseamnă 12 ore pe zi, şapte zile din şapte, aşa cum se întâmpla acum două secole, când erau abandonaţi de ţara de origine şi exploataţi de ţara adoptive”, a afirmat Cazanciuc.

Potrivit lui Cazanciuc, diplomaţii români trebuie să verifice ceea ce presa prezintă drept „suferinţele muncitorilor români”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: